François Claessens is met zijn collega's nu thuis aan het werk. ,,Het persoonlijk contact is stukken minder.
François Claessens is met zijn collega's nu thuis aan het werk. ,,Het persoonlijk contact is stukken minder." Eemland Wonen

Nieuwe werken bij Eemland Wonen

30 april 2020 om 16:17 Corona

BAARN De coronacrisis wordt door Eemland Wonen benut in het kantoor het nieuwe werken door te voeren. Een protocol en gedragsregels worden opgesteld. Handen wassen. Niet te dicht bij elkaar aan een bureau zitten. Looproutes worden aangegeven. Werknemers mogen niet tegelijkertijd in de kantine. Tegelijk wordt de inrichting van de kantoorruimten gemoderniseerd. De woningcorporatie loopt met de voortvarende aanpak vooruit op het stapsgewijs weer terug keren naar werken op kantoor, weet directeur François Claessens.

Het kantoor aan de Geerenweg is nu nog gesloten. Het personeel werkt merendeels thuis. Claessens mist het gezellige praatje en de moppen bij het koffiezetapparaat. ,,Ik maak gebruik van videoconference en telefoneer heel veel. Het persoonlijk contact is stukken minder, afstandelijk. Het werk is nu zeer individueel gericht. Het eigen sfeertje, de bedrijfscultuur ontbreekt, in het digitale werken", beseft de bestuurder.

Hij voorziet dat meer thuis gewerkt blijft worden: flexibele werkdagen. Collega's kunnen rouleren. Hij hoopt dat de scholen weer open gaan en ouders hun werk kunnen oppakken. Recent was een medewerker veertig jaar bij Eemland Wonen werkzaam. Het jubileum vond op afstand plaats, werd geen groot feest. ,,Heel sneu. Dat gaan we later inhalen."

De corporatie heeft de nodige coronamaatregelen getroffen, die in de praktijk prima werken. Er zijn tot nu toe weinig problemen met huurachterstand. Verder gaat het werk van Eemland Wonen gewoon door in het coronatijdperk. Door gaan bezichtigingen van woningen, het opleveren van huizen, huur betalingen en dat zelfstandige ondernemers, zzp'ers en flexwerkers met huurbetalingsproblemen door de medewerker Wonen worden geholpen (036-5485050). Voor spoedreparaties kan gebeld worden met Coen Hagedoorn (088-8808059). Eemland Wonen is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8 tot 12.30 uur en vrijdag tussen 8 en 12 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie