Afbeelding
Google Streetview

Geen nieuw theater op de Brink

29 april 2020 om 11:33 Politiek

BAARN Geen nieuw theater op de Brink, maar verbouw van de Speeldoos aan de Rembrandtlaan. In mei moet de raad beslissen zodat in september 2022 het speelseizoen feestelijk kan beginnen. De impact van de coronacrisis zal ook zijn weerslag hebben op de gemeente. De kosten voor nieuwbouw op de Brink zijn niet duurzaam verantwoord.

Dat is het voorstel van wethouder Hugo Prakke aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders adviseert af te zien van het Arcadeplan omdat het te veel onzekerheden met zich meebrengt en de financiële risico's te groot zijn. In plaats van geld uitgeven zal er volgend jaar zo goed als zeker een strenge bezuinigingsronde komen.

VVD, PvdA en BOP omarmen het voorstel. De andere partijen, een krappe meerderheid, wilden eerder dit jaar bedenktijd om financiële ramingen nog eens door te rekenen. Het is de vraag wat hun standpunt is. Voor nieuwbouw is een bedrag tussen de 16 tot 20 miljoen euro nodig. Verbouw wordt op ruim 4 miljoen euro geschat. Doordat er vertraging is ontstaan, is boven het bedrag dat in 2020 is gereserveerd nog eens 3 ton extra nodig. Volgende week woensdag spreekt de raad over het advies van het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie