Afbeelding
Voedselbank Gooi en Omstreken

Grote donatie voor voedselbank

28 april 2020 om 11:03 Maatschappelijk

BAARN Voedselbank Gooi en Omstreken heeft vrijdag voor 10.000 euro aan goederen geschonken gekregen. Het was een gift van winkeliersvereniging Maxis uit Muiden. Nadat een eerdere winkelactie was afgelast, organiseerden de winkeliers een actie en brachten in korte tijd goederen ter waarde van 10.000 euro bij elkaar.

In een enorme hal stonden de pallets en rolcontainers vol dozen en pakken houdbare producten. Het zijn producten waar een (brood)maaltijd mee samen te stellen is en groente conserven, soep, rijst, visconserven, crackers en beschuit. Ook handzeep en douche- of lichaamsverzorgingsproducten zijn verzameld door de winkeliers.

Vrijdagmiddag reden twee vrachtwagens voor van de Voedselbank om het eerste gedeelte van de donatie te vervoeren naar Huizen, waar het distributiecentrum voor Voedselbank Gooi en Omstreken is gevestigd. Een derde vrachtwagen heeft later de rest opgehaald.

,,Al deze producten zijn meer dan welkom in deze hectische tijd", laat de voedselbank weten. ,,Door baanverlies of het stoppen van inkomsten bij ZZP'ers komen er bij de Voedselbank 10 procent meer aanmeldingen binnen. Gelukkig blijft er met deze -en andere- acties ruim voldoende voedsel om alle cliënten van een voedselpakket te blijven voorzien. Uit naam van alle cliënten daarom heel hartelijk dank voor de inspanningen en gulheid van de winkeliers van Maxis Centrum."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie