Voormalig jongerencentrum De Boemerang aan de Plataanlaan.
Voormalig jongerencentrum De Boemerang aan de Plataanlaan. Madelief Boon

Mogelijk vleermuizen in De Boemerang; verhuizing Lokaal-O uitgesteld

24 april 2020 om 14:00 Maatschappelijk

BAARN In het pand van het voormalige jongerencentrum De Boemerang leven mogelijk vleermuizen. Dat blijkt uit onderzoek naar natuurwaarden. Dit houdt in dat de sloop, gepland op 1 juli, wordt uitgesteld.

Uit onderzoek is gebleken dat er potentiele verblijfsplaatsen voor vleermuizen zijn aangetroffen in het gebouw. Omdat vleermuizen beschermd zijn, kan er nu niet gesloopt worden. Verder onderzoek zal uitwijzen of er daadwerkelijk vleermuizen aanwezig zijn. Dat zal plaats vinden in oktober. De gemeente verwacht dat het uitstel van de sloop geen gevolgen heeft voor de start van de werkzaamheden aan de nieuwbouw aan de Heuveloordstraat.

Om leegstand te voorkomen en de huidige gebruikers tegemoet te komen, wordt de overeenkomst met de huidige gebruikers verlengd. Dat betekent dat er meer tijd is voor de verhuizing van Lokaal-O naar een andere locatie. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat gebruikers een verhuizing kunnen voorbereiden, is aanvankelijk bij het opzeggen van de overeenkomst het natuurwaardeonderzoek niet afgewacht. Onderzoeken naar natuurwaarden zijn namelijk complex vergen een investering qua tijd. De betrokken partijen zijn door de gemeente direct geïnformeerd.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie