Helaas dit jaar geen podia in de Pekingtuin.
Helaas dit jaar geen podia in de Pekingtuin. Giulia Cerocchi

Geen Cultureel Festival Baarn dit jaar, wel andere plannen

25 april 2020 om 08:02 Corona

BAARN Afgelopen dinsdag heeft de overheid aangekondigd dat er tot 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden. Nu is het Cultureel Festival Baarn net na deze datum en zou het evenement, met de kennis van nu, kunnen doorgaan. ,,Officieel zou ons festival door mogen gaan, maar als bestuur vinden we het een te groot risico", zegt Samara van der Burgh (voorzitter), ,,de kans dat er strenge aanvullende maatregelen zijn of dat de huidige maatregelen worden verlengd, lijkt groot." Daarom is besloten dat het Cultureel Festival Baarn dit jaar niet zal plaatsvinden.

De komende week zal er contact worden gezocht met alle sponsors om ze op de hoogte te brengen van de situatie en de nieuwe plannen. Alle deelnemers die zich al hadden aangemeld voor een optreden of een plek op één van de markten krijgen zo spoedig mogelijk bericht.

Maar dit betekent niet dat de vrijwilligers en het bestuur bij de pakken gaan neerzitten. Integendeel, iedereen is nu harder aan het werk dan ooit. ,,Geen festival betekent natuurlijk niet dat we niets doen, we zijn druk bezig met alternatieve plannen", vertelt Samara. De vrijwilligers van Stichting Cultureel Festival Baarn bruisen van de ideeën en ze zijn zeker van plan daar een aantal van uit te gaan voeren dit najaar. Van winters indoorfestival tot drive-in bioscoop en van creatieve fotowedstrijd tot optredens in de straat. Allemaal ideeën die de komende weken worden uitgewerkt en waarvan er zoveel mogelijk gerealiseerd gaan worden.

De Baarnse Literatuurprijs, ook een initiatief van Stichting Cultureel Festival Baarn, gaat gewoon door. Er wordt bekeken hoe de prijsuitreiking, die traditiegetrouw plaatsvindt tijdens het festival, dit jaar wordt vormgegeven.

Via de website blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de activiteiten die dit jaar georganiseerd worden. Dus houd www.cultureelfestival.nl in de gaten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie