Irene de Jong doet één en ander voor.
Irene de Jong doet één en ander voor. Irene de Jong

Koningsthuisspelen door Irene de Jong

24 april 2020 om 07:06 Evenementen

BAARN Nu we dit jaar helaas geen Koningsspelen voor alle basisschoolkinderen van de groepen 5 t/m 8 kunnen organiseren heeft sportcoördinator Irene de Jong een aantal spelletjes bij elkaar gezocht/bedacht om thuis te doen als Konings-thuis-spelen. Dit kan natuurlijk samen met je ouders, broertjes en zusjes gedaan worden.

1: Traplopen. Loop 5x de trap op en af.

2: Bobslee-wc rol-werpen. Nodig: slee/wasmand/badmat, rol wc-papier en een pan. Ga op de slee/badmat/in de wasmand zitten en probeer een wc rol in een pan te werpen. Je kunt het gemakkelijker/moeilijker maken door de afstand van de pan aan te passen (dichterbij/ verder weg) en te variëren in de grootte van de pan.

3: Vliegtuigje werpen. Nodig: 2 vellen papier (A4-formaat). Vouw 2 vliegtuigjes en werp deze zo ver mogelijk. Gooi 10x en kijk welk vliegtuigje het verst kwam. Gooi het eerste vliegtuigje en laat deze liggen. Gooi het 2e vliegtuigje en kijk welke het verst ligt. Laat het verste vliegtuigje liggen en gooi het andere vliegtuigje nog een keer. Zo ga je verder.

4: Sokken hooghouden op een racket. Nodig: racket (of eventueel een koekenpan) en een paar sokken. Probeer zo vaak mogelijk het paar sokken hoog te houden op je racket/pan. Maak het moeilijker door de sokken steeds wat hoger op te slaan of verzin zelf wat variaties.

5: Sokken hoogwerpen. Nodig: 3 paar sokken. Ga op een afstandje staan en gooi de 1e sokkenbal op de eerste trede van de trap. Als dit lukt gooi je de volgende sokkenbal een trede hoger. Lukt het niet dan probeer je nog een keer die trede. Je mag zo vaak gooien als je wilt. Hoe hoog kom jij? Als je over de helft van de trap bent, mag je wat dichterbij staan als er een bocht in de trap zit.

6: Hoog-plak-springen. Nodig: 2 memoblaadjes of strook met plakband. Pak een plakstrook van de memoblaadjes. Spring in de lucht (naast een deur of muur) en plak het blaadje zo hoog mogelijk. Heb je geen blaadje, probeer dan de muur zo hoog mogelijk te raken. Pak nog een plakstrook en probeer deze nog hoger te plakken. Spring 10x.

7: Sokken vangen. Nodig: pan en 3 paar sokken. Laat iemand de sokkenbal naar je toegooien en vang deze op in een pan. Je houdt de pan boven op je hoofd. De gooier mag het steeds moeilijker maken door verder af te staan, naast je te gooien of dat je iets naar voren moet lopen.

8: Ligsteun doppen spel. Nodig: 1 grote schoen en 2 doppen van een fles. Ga in ligsteun staan en gooi een dop van een fles in een schoen die voor je staat. Als het lukt ga je wat verder weg in ligsteun staan. Gooi 8x 2 doppen.

9: Hordelopen. Nodig: 5 boeken. Leg 5 boeken neer met afstand er tussen en spring er over heen. Zorg ervoor dat je tussen de boeken kan landen met 1 been en nog een stap kan doen zodat je met je andere been weer kunt afzetten. Zo spring je steeds met hetzelfde been over de boeken. Spring op de heen- en terugweg over de boeken. Doe dit 4x.

10: Sok in de pan. Nodig: 3 pannen en 3 paar sokken. Zet 3 pannen op een afstandje van elkaar (of als je het moeilijker wil maken: gebruik dan kleinere doosjes of plastic bekers) en ga ver weg staan. Probeer zo veel mogelijk sokkenballen in de pannen te gooien. Gooi 5x drie paar sokken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie