Koningsdag is populair in Baarn.
Koningsdag is populair in Baarn. Matthijs Bremer

Baarn & Oranje houdt ermee op

23 april 2020 om 09:48 Evenementen

BAARN Aan de vooravond van Koningsdag, maandag 27 april, heeft Baarn & Oranje-voorzitter Wouter Eijbaard bekend gemaakt dat het bestuur van de Baarnse oranjevereniging ermee ophoudt. Gebrek aan leden, vrijwilligers en bestuursleden én de toenemende eisen aan de benodigde vergunningen hebben hem daartoe doen besluiten.

,,Doordat ons ledenaantal terugloopt, lopen ook onze inkomsten terug. Terwijl Koningsdag in Baarn alleen maar steeds drukker wordt bezocht. Op de dag zelf zijn vrijwel geen vrijwilligers te krijgen en ook bestuursleden kunnen we niet vinden", legt de Baarnaar uit. ,,De gemeente stelt ook steeds meer eisen aan vergunningen. Dat is op zich prima. Maar wij staan als bestuursleden persoonlijk met onze namen op de vergunningen. Zolang alles goed gaat, is dat geen probleem. Maar als het een keer misgaat, hangen we", legt Wouter Eijbaard de vinger op de zere plek. ,,En het is misschien ook tijd voor een frisse wind."

Vanwege de beperkingen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, is Koningsdag overal afgelast. In Baarn houdt Baarn & Oranje maandagochtend wel een tompoezendrive-thru. De 500 leden van Baarn & Oranje mogen, zittend in hun auto, een doosje met twee tompoezen afhalen op de parkeerplaats op de Brink. Ze hebben een voucher gekregen waarmee ze tussen 6.30 en 13.00 uur mogen langsrijden.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie