Uitdelen in de voedselbank (archieffoto van voor de corona-uitbraak).
Uitdelen in de voedselbank (archieffoto van voor de corona-uitbraak). Voedselbank

Voedselbank Gooi ziet aanvragen met tien procent stijgen

15 april 2020 om 12:13 Corona Coronavirus

BAARN Dat de situatie voor meer mensen moeilijk wordt merkt Voedselbank Gooi aan het toenemende aantal mensen dat een voedselpakket aanvraagt. Inmiddels is het aantal huishoudens dat een voedselpakket krijgt met meer dan 10 procent toegenomen en nieuwe aanvragen komen nog steeds binnen.

,,Het is belangrijk dat mensen weten dat wij alleen kijken naar het besteedbare inkomen en niet of iemand bezittingen heeft. Iedereen die hulp nodig heeft kan aankloppen. Het belangrijkste is dat mensen voldoende te eten hebben. Mensen die acuut in de problemen zijn geraakt kunnen ons bellen voor een noodpakket en verdere hulp", aldus coördinator Gert Haas

Op de website van de voedselbank staan de normen die gehanteerd worden voor de verstrekking van een voedselpakket. ,,Wij geven in principe bij een hulpvraag een voedselpakket mee. Afhankelijk van de situatie kan ook besloten worden dat iemand vier weken lang een voedselpakket krijgt, in afwachting van een officiële aanvraag", voegt Haas toe. ,,Op dit moment zijn we zeker soepel. Alle gegevens zijn niet altijd direct of op korte termijn te verifiëren, zeker niet bij ZZP-ers of het MKB. Niemand kan er wat aan doen dat het financieel minder gaat."

Er komt veel (financiële) hulp binnen van gemeenten, bedrijven, kerken en particulieren, meldt de Voedselbank. Hiermee is de inhoud van de voedselpakketten voorlopig gewaarborgd.

Voedselbank Gooi en omstreken heeft uitgiftepunten in Baarn, Laren, Hilversum, Huizen, Soest en Weesp.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie