Groeneveldse bomencollectie is drie bijzondere boomsoorten rijker

14 april 2020 om 11:02 Natuur en milieu Deel je nieuws

Landgoed Groeneveld heeft van oudsher een uiteenlopende collectie van verschillende bijzondere boomsoorten. Dit is karakteristiek voor landgoederen. Vorige week zijn daar drie bomen aan toegevoegd. Deze bomen, van al een flink formaat, zijn geplant ter ere van het afscheid van beheerder Rein Berends die 48,5 jaar in dienst was. Rein kreeg de bomen aangeboden door Bomencentrum Nederland te Baarn ter gelegenheid van zijn afscheid. Hij heeft jaren gewerkt aan het in standhouden en uitbreiden van de bomencollectie op Groeneveld. De plek waar deze bomen zouden komen te staan was dan ook snel door hem bedacht.

 

Staat van dienst

Staatsbosbeheer vindt het erg mooi dat er op deze manier aandacht wordt geschonken aan het vertrek van Rein en is blij met de geschonken bomen. Hij heeft zoveel voor het park betekend, zeker ook met het herstel in de jaren ’80. Mede door zijn inzet heeft het park de huidige vorm gekregen en ligt het landgoed er nu prachtig bij!

 

Boomsoorten

De bomen die zijn aangeplant betreffen een Goudberk, Amberboom in parasol-/treurvorm en een Magnolia (oftewel valse tulpenboom/beverboom). Vooral die laatste heeft prachtige bloemen in het voorjaar. Een echte aanwinst dus! Alle drie de bomen hebben een mooie plek gekregen verspreid door het park. Dergelijke grote bomen kunnen doorgaans alleen geplant worden wanneer daar een donatie aan verbonden is. Dat is natuurlijk altijd welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie