Op het Cruyff Court zal de naleving van de coronamaatregelen worden gecontroleerd.
Op het Cruyff Court zal de naleving van de coronamaatregelen worden gecontroleerd. Archieffoto Christine Schut

Strenge controle op overtredingen bij Cruyff Court

10 april 2020 om 08:05 Corona

BAARN Het voetbalveld aan de Professor Krabbelaan, het Baarnse Cruyff Court, is een plek waar veel kinderen en jongeren graag komen. Ook in deze coronatijd wil de gemeente dat het mogelijk blijft om buiten een frisse neus te halen en even te bewegen.

De gemeente Baarn roept de gebruikers op om zich aan de regels te houden: minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden en niet in groepen van meer dan drie personen bij elkaar komen. Dus ook geen potjes voetbal.

Omdat de afgelopen week is gebleken dat bij het Cruyff Court vaak de regels overtreden worden en handhaving nodig is, gaat Baarn strenger optreden. Bij een overtreding van de regels zullen handhavers niet meer eerst waarschuwen, maar direct overgaan tot het uitschrijven van een boete. Dit kan oplopen tot 390 euro.

Mocht deze werkwijze niet voldoende effect hebben, dan rest de gemeente alleen nog de optie om het Cruyff Court helemaal af te sluiten. ,,Dat willen we echt voorkomen. Als iedereen meewerkt, kunnen we samen deze periode zo goed mogelijk doorkomen", aldus een woordvoerder van de gemeente Baarn.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie