Komende vrijdag is het Goede Vrijdag.
Komende vrijdag is het Goede Vrijdag. www.pixabay.com

Stilstaan op weg naar Pasen

4 april 2020 om 09:18 Religie

BAARN De kerken in Baarn zijn gesloten om samen te vieren, ze blijven echter 'open' voor woorden en beelden van hoop en vertrouwen.

Morgen vieren de kerken Palmzondag. Het begin van de Stille week. Een week waarin in de kerken stilgestaan wordt bij het leven van Jezus, zijn sterven en zijn opstanding. Het verhaal van het mysterie dat wat het einde lijkt te zijn toch een begin van iets nieuws kan betekenen. In allerlei menselijke ervaringen kun je daar iets van opdoen.

Een diep verhaal is het wat verteld wordt in de dagen op weg naar Pasen. Van hoop die gewekt wordt, dwars door de wanhoop van eenzaamheid, van onverdraagzaamheid heen.

Een actueel verhaal is het met bijzondere zeggingskracht. Voor veel mensen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Ook voor mensen in Baarn. In beelden, in liederen en gedichten wordt uitgedrukt waar dit verhaal raakt aan ons leven.

Bij verschillende geloofsgemeenschappen in Baarn kunt u daar deze week iets van zien. Vanaf buiten, bij de deur, bij de ingang van de kerken. Met woorden of in beeldende kunst, met een sprekend schilderij laten de makers ervan zien wat dit verhaal voor hen uitdrukt.

De Raad van Kerken deelt dit initiatief graag met u.

Als u in deze week even een frisse neus gaat halen kunt u een route lopen langs deze plekken. Om even stil te staan bij zo'n beeld of gedicht. Ze verbinden u met dat oeroude geloofsverhaal waar de eeuwen door mensen door zijn geraakt. Ze verbinden u ook met andere Baarnaars die een stukje dezelfde route als u liepen.

We houden bij het lopen en het stil staan de heilzame afstand van ruim anderhalve meter. En wachten even als er al iemand staat. En voor wie niet naar buiten mag of kan om gezondheidsredenen of vanwege de leeftijd, zal er een collage komen later in deze krant.

Waar kunt u stilstaan?

U kunt terecht bij de Paaskerk, aan de Oude Utrechtseweg 6.

Bij het Apostolisch Genootschap aan de Koningsweg 5.

Bij de ingang van Herberg van Paulus bij de Pauluskerk, stationsweg 16.

Bij de Maria Koningin aan de Maatkampweg 18 en het Witte Kerkje aan de Kampstraat 8.

In de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat 17 hangen de 14 kruiswegstaties permanent. Deze kerk is dagelijks geopend voor individueel gebed van 11.00 tot 12.00 uur alsmede tussen 14.30 en 15.30 uur. Van Witte Donderdag 9 april tot Tweede Paasdag 13 april zal de kerk tenminste 8 uur per dag open zijn. Voor meer info: Marleen Kool, predikant Paaskerk 8889489.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie