Het eerste PCBO coronaoverleg van de schooldirecteuren amper een week geleden. Inmiddels is het al dagen beeldvergaderen.
Het eerste PCBO coronaoverleg van de schooldirecteuren amper een week geleden. Inmiddels is het al dagen beeldvergaderen. Baarnse Courant

Beeldvergaderen en leren op afstand al na een week werkbaar

29 maart 2020 om 10:21 Corona

BAARN ,,Diepe buiging voor al mijn onderwijscollega's. Wat die bijgeleerd hebben in een week is echt onvoorstelbaar. Iedereen zit achter de computer met Google Zoom met elkaar te vergaderen. Zo wordt ook contact gelegd met de kinderen thuis. Natuurlijk zijn er opstartproblemen maar elke dag worden grote stappen gezet. Respect dat al die onderwijzers zich de nieuwe technieken zo eigen proberen te maken."


Eugene Leenders

Bart Sonnenberg, bestuurder van de PCBO-scholen in Baarn en Soest heeft zijn conceptjaarverslag en meerjarenbegroting maar even in de la gelegd. Er zijn nu andere dingen die moeten gebeuren. Goed met elkaar communiceren is nu van het grootste belang. En, oog hebben voor je collega's en werknemers. Wie heeft extra hulp nodig.

Sonnenberg probeert alles zo pragmatisch mogelijk op te lossen. Tot en met de kinderen die geen internetaansluiting hebben. Hij is altijd een overlegman geweest en dat werpt nu zijn vruchten af. De bestaande structuren zoals het directeurenoverleg van de Baarnse scholen staat. Men kent elkaar.

Al ruim een week draait de speciale crisis-onderwijs app Baarn-Soest. Daarin de verantwoordelijke wethouders, de onderwijsambtenaren de kinderopvang en de schoolbestuurders. Alle info kan snel en adequaat worden uitgewisseld. Alle onderwijsteams overleggen met beeldverbindingen op afstand. Sommige doen het al met de ouders en de kinderen. Langzaam maar zeker wordt het systeem uitgerold.

CITOTOETS Sonnenberg: ,,We bereiden ons gewoon voor op een situatie tot 1 juni. Dat geeft overzicht voor iedereen. Ik ben blij dat de Citotoets niet doorgaat. Dat kan niet in deze tijd. Trouwens wij kennen de kinderen door en door. We zorgen voor een warme overdracht naar het vervolgonderwijs. Ik ben heel benieuwd wanneer dat goed gaat, wie er volgend jaar nog een Citotoets wil." Met extra aandacht laat Sonnenberg zich informeren door zijn schooldirecteuren over de kwetsbare leerlingen.

De bestuurder: ,,Met de vele honderden kinderen die we op school hebben zijn er natuurlijk ook leerlingen die in kwetsbare situaties zitten. Ouders die gaan scheiden, in de schuldsanering. Die proberen we extra in de gaten te houden en als het maar even kan te helpen."

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie