Regiofinalisten VITA 2000 v.l.n.r. Pam, Veerle, Romy, Linde, Flo, Coco, Frederique, Lotte, Tessa, Yasmin, Sofie, Charissa en Ivié. Niet op de foto: Hind en Sarah.
Regiofinalisten VITA 2000 v.l.n.r. Pam, Veerle, Romy, Linde, Flo, Coco, Frederique, Lotte, Tessa, Yasmin, Sofie, Charissa en Ivié. Niet op de foto: Hind en Sarah. Eigen foto

Grote doorstroming naar turnfinales VITA 2000 Baarn

23 maart 2020 om 15:04 Overig Deel je nieuws

De selectieturnsters van VITA 2000 hebben de voorwedstrijden achter de rug. Aan de hand van de prestaties van deze wedstrijden werd bekend welke turnsters door mochten stromen naar de Regiofinale. VITA 2000 kan vol trots zeggen dat zij een recordaantal turnsters door heeft naar de Regiofinale. Helaas heeft de KNGU besloten om het wedstrijdseizoen stil te leggen tot aan de zomervakantie. Maar dat maakt VITA 2000 niet minder trots op haar turnsters. 

In de categorie Instap D2 heeft Ivié zich weten te plaatsen voor deze finale. Ivié maakt zulke grote sprongen dat af en toe vergeten wordt dat zij 'pas' een Instapper is. Bij de Pupillen 1 wisten Charissa (D1) en Sofie (D2) een plekje in deze finale te bemachtigen. Beide dames turnen zo netjes dat zij deze plek dan ook enorm verdiend hebben. Bij de Pupillen 1 zijn Tessa (D1) en Frederique (D2) zeker van een plek in de Regiofinale. Yasmin (D1) en Lotte (D2) staan voor deze finale tweede reserve. Tessa is een nette, stabiele turnster die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Een beetje wedstrijddruk kan zij dan ook wel hebben en pakt daardoor welverdiend een finaleplek. Federique is terug van weggeweest. Na een dipje heeft ze zich weten te herpakken en geknokt voor een plek in de finale. Petje af! Yasmin is mentaal erg aan het groeien binnen het turnen. Dat is niet altijd makkelijk. Dat zij nu dan ook nog kans maakt op een plekje in de finale is dan ook meer dan verdiend. Lotte is het afgelopen jaar ook erg gegroeid. Een nette turnster was het altijd al, maar zij maakt de moeilijkere elementen zich nu ook eigen. In de categorie Jeugd 1 mogen Veerle (D1), Coco en Flo (D2) zich vol trotst Regiofinalisten noemen. Veerle ontwikkelt zichzelf lekker door. Coco en Flo hebben letterlijk sprongen gemaakt dit seizoen. Beide dames weten wat hard werken is en dat betaalt zich nu dubbel en dwars uit! 

In de categorie keuze wisten Linde en Romy (Jeugd 2 div. 5) zich naar deze finale te turnen. Zij trekken zich aan elkaar op. Hoe stoer is het dan als je dan samen de Regiofinale bereikt? Pam (Regiofinalist Junior div. 5) heeft zichzelf meer dan ooit overtroffen. Deze dame heeft zoveel meer in haar mars dan zij zelf denkt. Deze finale is haar dan ook meer dan gegund. Hind (Junior div. 4) en Sarah (Senior div. 4) vormen beiden de harde kern van VITA 2000. ZIj turnen al van kleins af aan en hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Super stoer dat dit beloond wordt met een plek in de Regiofinale. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie