Christine Schut, Martin Hoogendoorn, Barbara Illing en Eugene Leenders (vlnr) vragen de steun van de lezers.
Christine Schut, Martin Hoogendoorn, Barbara Illing en Eugene Leenders (vlnr) vragen de steun van de lezers. Wim Hogeveen Mannenmode

Toekomst Baarnsche Courant in gevaar

23 maart 2020 om 10:57 Overig

BAARN Het gaat niet heel goed in de uitgeverijwereld. Dat is al langer bekend. Abonnee-aantallen nemen af en adverteerders houden de hand op de knip. Dit noopte BDU-algemeen directeur Heiko Imelman zaterdagavond tot het doen van een noodoproep op de websites en social media van alle BDU nieuwsbladen, waaronder de Baarnsche Courant. 'De toekomst van de Baarnsche Courant.nl hangt aan een zijden draadje'. Staat er letterlijk te lezen.

Dan ben je dus ineens zelf nieuws. Wij zijn als redacteuren en correspondenten van de Baarnsche Courant gewend het nieuws te volgen en te verslaan. Liefst voordat andere media er over berichten. Dat doen we graag voor u als lezer van deze krant. Woensdag 1 april gaan we zelfs onze 125e jaargang in. Dat moet een feestelijke jaargang worden, zo hebben wij ons voorgenomen. Maar het coronavirus werpt een zware schaduw vooruit.

De BDU, sinds twee jaar eigenaar van de Baarnsche Courant - met in totaal 215 medewerkers, circa 200 freelancers en 4500 bezorgers - heeft door de weggevallen omzet een fors liquiditeitsprobleem. ,,Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen.''

,,Daarom doen we ook nadrukkelijk een beroep op lezers die nog geen abonnee zijn en de laatste weken veel gratis artikelen hebben gelezen over de coronacrisis. Dit is hét moment om ons werk te steunen door een abonnement te nemen of éénmalig een bedrag te doneren. Met de steun van onze lezers is het mogelijk om de lokale nieuwsvoorziening in Baarn in stand te houden'', aldus de directeur.

Wij, als medewerkers, kunnen niet anders dan deze oproep steunen. Bent u Baarnaar en heeft u geen abonnement, sluit er dan één af door HIER te klikken. Een digitaal abonnement kunt u afsluiten door te mailen naar j.veldhuizen@bdu.nl. Een eenmalige donatie kunt u doen door HIER te klikken. Wij blijven in ieder geval ons uiterste best doen u te voorzien van al het nieuws dat Baarn aangaat. We hopen dat iedereen in Baarn het belang van lokale journalistiek inziet en ons steunt.

Martin Hoogendoorn
Barbara Illing
Eugene Leenders
Christine Schut
Hans Veltmeijer
Suzanne Vink

Vandaag kunt u in de Baarnsche Courant de volgende artikelen lezen:

- Suzanne Oortman Gerlings tien jaar in Baarnse gemeenteraad

- TaartExpress vanuit Lokaal-O komt op stoom

- Lichtshow uit solidariteit met de zorg

- Lichte vervuiling Beltgat

- Quorum ineens belangrijk bij vergadering gemeenteraad

- Ondernemers moeten creatief zijn

- Ontknoping Baarnse Wie is de Mol?

- 120 Rozen voor Elisabeth Park

- Corona treft ook Van Pijpen

- Radioman Kees Veerling verbindt Baarn

- Huis met ondergrondse bibliotheek te koop

- Rubriek BC 50 jaar geleden

- Lyvore is op alles goed voorbereid

- Baarnaars blij thuis te zijn vanuit India

- Onvrede over communicatie rondom ondergrondse containers

- Clubliefde: Baarnse Bridge Club

- Talent in Baarn: Portretschilder Anne-Marie Mackor

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie