Ruud Bouwman (l) levert zijn voorraad in bij een medewerker van de Voedselbank.
Ruud Bouwman (l) levert zijn voorraad in bij een medewerker van de Voedselbank. Caspar Huurdeman

'We zijn de leidingen aan het schoonspuiten'

16 maart 2020 om 14:45 Economie

BAARN Voor de horeca was het zondagavond een hard gelag. Om half 6 werd aangekondigd door de rijksoverheid dat alle eetgelegenheden een half uur later de deuren moesten sluiten.

Een dag later is iedereen op zijn eigen manier bezig invulling te geven aan het vervolg. ,,We moeten in ieder geval drie weken de deuren sluiten", aldus bedrijfsleider Ruud Bouwman van Eethuys-Café De Generaal. ,,We zijn alles aan het afkoppelen en schoonmaken. Heineken is hier nu bezig de leidingen schoon te spuiten. Vanochtend is de Voedselbank geweest om alle voorraden op te halen. Die krijgen in ieder geval een goede bestemming. Maar het is een onwerkelijke dag", verzucht de Baarnaar.

Voor vijftig personeelsleden is arbeidstijdverkorting aangevraagd. ,,We zijn een gezond bedrijf, dus onze medewerkers hoeven zich geen zorgen te maken. Die krijgen netjes hun salaris. Maar deze situatie moet natuurlijk geen maanden duren." Een inschatting van de schade kan Bouwman nog niet maken. ,,Dat is ook afhankelijk van eventuele overheidssteun die we al dan niet krijgen."

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie