Afbeelding

Sluiting Lokaal-O vanaf 16 maart vanwege coronavirus

15 maart 2020 om 17:53 Maatschappelijk

BAARN Lokaal-O in De Boermerang, sluit per maandag 16 maart de deuren voorlopig tot 1 april. Dat betekent dat geen enkele activiteit meer doorgaat, ook geen besloten activiteiten. Ook de Weggeefwinkel is dicht en er kunnen in deze periode geen spullen worden afgegeven.

Ze hopen met dit besluit kwetsbare bezoekers en elkaar te beschermen. Tegelijkertijd weten ze dat veel bezoekers maar een heel klein netwerk hebben en een bezoekje aan een van de Lokaal-O initiatieven voor hen van grote betekenis is. ,,Als je netwerk klein is of je voelt je vaak alleen dan is sluiting een hele drastische maatregel. Daarom bieden wij voor de bezoekers van Lokaal-O-activiteiten in De Boemerang het volgende aan: Heb je praktische hulp nodig (bijvoorbeeld boodschappen doen) of behoefte aan een praatje: laat het ons weten door een mail te sturen aan info@lokaal-o.nl of een appje te sturen aan de Lokaal-O-initiatiefnemer bij wie je normaal gesproken graag binnenloopt. Zie de lijst met namen en nummers hieronder. Voor hulp aanbieden en hulp vragen kan je ook terecht op de Facebookgroep van de Baarnsche Courant: Coronahulp Baarn", aldus Birgit Oelkers.

,,We gaan proberen meer activiteiten op afstand te organiseren. Houd daarvoor onze Facebookpagina en website (www.lokaal-o.nl) in de gaten. En laat het ons weten als je zelf een idee hebt voor een activiteit op afstand, waar je meedoeners voor nodig hebt.

De eerste activiteit is onze Taartexpress in tijden van corona van 'Lokaal-O op maandag'. Op maandag 23 maart brengen we vanaf 15.00 uur taart bij mensen langs, van wie we het adres hebben. Wil je ook graag dat we bij jou langskomen of ken je iemand die we met een stukje taart kunnen opbeuren? Mail ons dan info@lokaal-o.nl of app Birgit 06-21224567. Als je mee wilt helpen met het rondbrengen van taart of een zelfgebakken taart wilt bijdragen, kun je ook via whatsapp contact met Birgit opnemen: 06-21224567. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en zodra we weer open kunnen, lees je het via Facebook, onze site of hoor je het van een van de Lokaal-O initiatiefnemers."

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie