Lisette de Weijer.
Lisette de Weijer.

Lisette de Weijer geeft streetdanceles

14 maart 2020 om 07:51 Maatschappelijk

BAARN ,,Streetdance kun je het beste laten zien, zo uitleggen wat het is, is lastig." De Baarnse Lisette de Weijer (20) verzorgt vanaf zondagmiddag lessen streetdance bij Lokaal-O. Ze heeft inmiddels vijf aanmeldingen, daar kunnen er nog wel een paar bij.


Christine Schut

,,Het is voor mij ook een beetje kijken hoe het gaat. Ik ben gewend workshops te geven op scholen, aan leerlingen van veertien of vijftien jaar. Zondag zijn ze ook jonger, dus dat is even wennen", legt de studente communicatie uit. Zelf danst ze al ruim dertien jaar bij balletschool Marut Jorquera, waar ze deel uitmaakt van de selectie. Daarnaast doet ze al negen jaar aan theater bij Marc van Driel.

,,Het leuke van de cursus die ik ga geven is, dat ik zelf niet aan streetdance doe, maar dat ik mezelf wil uitdagen. Bij streetdance is het meer uptempo en ligt de nadruk meer op accenten. Zelf doe ik normaal gesproken meer aan jazzdance", legt ze uit. ,,Ik denk dat de jongeren zondag ook veel van elkaar kunnen leren. Het hoeft niet meteen goed te gaan, iedereen leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo."

Deelname aan de cursus is gratis en ook Lisette krijgt er niet voor betaald. ,,Ik doe dit omdat ik het leuk vind over te brengen wat ik zelf de afgelopen jaren heb geleerd. Ik heb zelf een goede uitlaadklep aan het dansen, dat gun ik anderen ook."

De cursus streetdance voor kinderen en jongeren van 7-14 jaar start zondag van 13.00-14.30 uur in Lokaal-O in de Boemerang, Plataanlaan 1. Aanmelden of meer informatie via info@lokaal-o.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie