Mark Roest torent hoog boven de verdediging van Aristos uit om het doel onder vuur te nemen.
Mark Roest torent hoog boven de verdediging van Aristos uit om het doel onder vuur te nemen. Roeland de Bruyn

Bijna perfecte week handballers HCLB

2 maart 2020 om 09:44 Mensen

BAARN Heren 1 van HCLB draait een prima seizoen in de hoofdklasse van het handbal. Dinsdag werd zelfs koploper Volendam 3 overtuigend verslagen met 23-28. Gisteren kon de vierde plek op de ranglijst net niet worden gegrepen. Tegen concurrent Aristos 2 bleven de Baarnaars steken op 33-33.

Hans Veltmeijer

Het is een hecht team, heren 1 van HCLB, met veel onderlinge familiebanden. Broers en neven spelen samen en de families Roest en Kooij zijn daarbij goed vertegenwoordigd. En dat kan best een beetje helpen om soms dat stapje extra voor elkaar te zetten, denkt ook speler-trainer Mark Roest. Hij was weer uiterst trefzeker gisteren. Zo verzilverde hij alle vijf de strafworpen. Na de rust kreeg hij mandekking en kwamen andere opbouwers meer aan scoren toe, zoals zijn broertje Jos Roest, en Johnny Kooij. Ook cirkelaanvaller Michael Pinchetti deed de gasten uit Amsterdam menigmaal pijn.

De Baarnaars waren sterk aan de wedstrijd begonnen maar lieten zich na een kwartier uit hun spel halen door wat discutabele beslissingen van de scheidsrechters. Aristos profiteerde van dat concentratieverlies en nam de leiding. In de rust (15-17) besloten de Baarnse spelers wijselijk hun hoofd weer bij het handbal te houden en de randzaken te negeren. Dat werkte goed. HCLB leek de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kon ook niet echt afstand nemen. Vooral vanuit de hoeken werden te veel opgelegde kansen verprutst.

Het bleef bij een voorsprong van een of twee punten. En zo werd het een spannende slotfase, waarin beide teams de volle buit konden grijpen. Na een misser van de thuisploeg en nog dertig seconden op de klok, kregen de bezoekers oog in oog met keeper Peter Suik de uitgelezen mogelijkheid op een ietwat gestolen overwinning. Maar Suik redde meesterlijk.

HCLB blijft door de remise op twee punten achterstand van nummer vier op de ranglijst Aristos. De handbalcompetitie in de zaal duurt nog vier wedstrijden. Voor de Baarnaars is het seizoen nu al geslaagd, handhaving in de hoofdklasse was immers de doelstelling.

Dit artikel kunt u vandaag lezen in de Baarnsche Courant. Verder vandaag in de BC aandacht voor:

- Visboer Eric de Graaf trapt 'Dansje voor de vrijheid' af

- Zwarte Schotse Hooglander ziek

- Faillissement restaurant De Kastanjehof

- Geert Timmers (Bob Fosko) overleden

- Baarn verrast door stroomhuisje op de Brink

- Praamgracht in frontlinie paleis Soestdijk

- Veel 'oude' motormuizen in Baarn

- Bente van Kooten is beginnend fotograaf

- Terug in de tijd: Baarnsche Courant 50 jaar geleden

- Marjoleine Leene organiseert serie jazzconcerten als ode aan Cees Schrama

- Vrijwilligers zijn gelukkiger

- Baarnaars willen wel subsidie voor nemen energiebesparende maatregelen

- Sport met handbal, hockey, dammen, schaken, voetbal en zwemmen

Vindt u het leuk en belangrijk Baarns nieuws te lezen, op papier en/of digitaal? Neem dan een abonnement door HIER te klikken. Voor een digitaal abonnement kunt u mailen naar j.veldhuizen@bdu.nl.

Hans Veltmeijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie