Dialoogtafel
Dialoogtafel @LO

Dialoogtafel op Dinsdag

1 maart 2020 om 22:10 Activiteiten Deel je nieuws

Wil je wel eens wat langer doorpraten over een onderwerp, de tijd nemen om iets wat verder uit te diepen, je ervaringen delen en vragen stellen zonder direct een oordeel te geven?

Sluit je dan aan bij de Dialoogtafel op Dinsdag voor een gesprek om kennis te delen, interessante onderwerpen te onderzoeken en te luisteren naar elkaars verhaal!

Corrie van Eijk, initiatiefnemer van de Dialoogtafel: "Afgelopen november ben ik begonnen met de dialooggroep. In een klein groepje, op een veilige plek, praat je door over dingen waar je in een gewoon gesprek niet zo gauw opkomt. Je deelt ervaringen en leert om vragen te stellen en niet gelijk naar oplossingen te zoeken. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar verhaal te doen, zonder dat je bang hoeft te zijn overruled te worden.

Het aantal deelnemers is 6-8 personen plus de gespreksleider. Er zijn regels voor het gesprek, die we vooraf doornemen. Daarna bespreken we een onderwerp dat meestal uit de groep zelf komt. Vaak een onderwerp waar je in een gewoon gesprek niet zo snel opkomt. Denk aan: Vriendschap, Communicatie en complimenten, Lachen, Groei, Onafhankelijk zijn, Hoe vind je troost?

Na een korte inleiding van het onderwerp is er ruimte om te delen en elkaar vragen te stellen. De gespreksleider vat samen, houdt de gespreksregels en de tijd in de gaten. Als de gesprekstijd voorbij is, ronden we gezamenlijk af. Door er de tijd voor te nemen, ontstaat er vanzelf meer diepgang en word je uitgedaagd meer na te denken. Kortom, de Dialoogtafel is een prettige manier om met elkaar in gesprek te gaan, zonder dat het loodzwaar wordt. Er wordt ook volop gelachen en plezier gemaakt."

Geïnteresseerd geraakt? Meld je aan door een sms-je te sturen naar Corrie van Eijk 06-10080781 of een email naar Corrie.van.Eijk@outlook.com

Gewoon langskomen kan ook. De Dialoogtafel wordt om de twee weken gehouden en de eerstvolgende vindt plaats op dinsdag 10 maart 2020 van 13:30 uur tot 16:30 uur, in De Boemerang, Plataanlaan 1. Bijdrage in de kosten € 3,00. Kijk voor de data in de agenda op www.lokaal-o.nl 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie