Toni Boumans
Toni Boumans Karoly Effenberger

Toni Boumans over dirigente en verzetsstrijder Frieda Belinfante in de Bibliotheek Baarn

27 februari 2020 om 14:10 Activiteiten Deel je nieuws

Toni Boumans komt dinsdag 10 maart, tijdens de Boekenweek, naar de Bibliotheek Baarn om over het bijzondere leven van Frieda Belinfante te vertellen. Tijdens de lezing wordt Frieda Belinfante (1904-1995), celliste, dirigente, verzetsvrouw en lesbienne avant la lettre, eindelijk uit de schaduw getrokken en in het volle licht geplaatst

Auteur Toni Boumans verdiepte zich in het leven van één van de eerste dirigentes van Nederland èn verzetsstrijdster Frieda Belinfante. Zij schreef er de biografie 'Een schitterend vergeten leven; de eeuw van Frieda Belinfante' over. Frieda Belinfant trad op in het Concertgebouw met een eigen kamerorkest, maar haar carrière werd getorpedeerd door de oorlog. Toen de nazi’s binnenvielen, ontbond ze haar orkest en werd ze, hoewel van joodse afkomst, actief in het verzet: ze was een van de drijvende krachten achter de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943. Na de oorlog vertrok ze, volkomen ontgoocheld, aan boord van het passagiersschip Queen Mary naar Amerika, om nooit meer in Nederland terug te keren.

De lezing begint dinsdag 10 maart om 20.00 uur. Kaarten kosten voor leden € 5,00 en voor niet-leden € 7,50 en zijn te koop op www.bibliotheekeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie