Bonne Klein Woolthuis hoopt er het beste van.
Bonne Klein Woolthuis hoopt er het beste van. Christine Schut

Coronavirus kost veel geld

26 februari 2020 om 09:43 Overig

BAARN De massale uitbraak van het coronavirus in China heeft directe mega economische consequenties voor het Baarnse bedrijf Technotape aan de Tolweg. Fabrieken kunnen lopende opdrachten niet leveren. Door vlak voor het Chinese Nieuwjaar (medio januari) slim in te kopen, beschikt het bedrijf van directeur Bonne Klein Woolthuis over voldoende voorraden om de klanten te bedienen. Tot april kan Technotape het prima uitzingen.

Verder is het afwachten geblazen en de ontwikkelingen indringend volgen. Nijhof heeft nog geen knelpunten bij het leveranties ondervonden. Anders is het dus gesteld met Technotape.

Het Baarnse bedrijf is een groothandel in gepersonaliseerde producten, printers en persen. Voor het textiel deed directeur Klein Woolthuis zaken met fabriek in Wuhan en omgeving, de haard van het coronavirus, dat stilaan wereldwijd is doorgebroken.

,,Chinees Nieuwjaar is een volksfeest. Chinezen trekken dan massaal uit de steden naar hun familie op het platteland. Sommige keren niet terug. De eerste weken na dat Nieuwjaar verlopen vaak rommelig, de kwaliteit van de producten is minder. Dit wetende bestellen we voor dat Nieuwjaar extra voorraad en dat hebben we geleverd gekregen. Wij betrekken producten van 23 fabrieken. Een begint pas weer in maart, een tweede locatie gaat open, maar daar hebben we geen opdrachten uitstaan. 27 Februari gaat hopelijk een fabriek open. Van zo'n twintig fabrieken hebben we lopende opdrachten, met normaal gesproken een levertijd van twee weken. Tot op heden krijgen we niets geleverd. Het betreft 80 tot 85 procent van ons assortiment", weet Klein Woolthuis. De directeur is dag en nacht bezig met het volgen van de ontwikkelingen. Hij staat in de startblokken om af te reizen du moment China weer open gaat. Twee tot 2,5 week is er niet geleverd. Vaste klanten zijn op rantsoen gezet, krijgen uit voorraad geleverd. Bonne voorziet nieuwe leveringen pas eind april.

De situatie in China is volgens Bonne chaotisch. Werknemers durven niet te reizen. Het openbaar vervoer is beperkt. Het ambtelijk apparaat is druk in de weer met controleren. ,,Je moet roeien met de riemen die je hebt", stelt Bonne, die de vertraging van leveringen op zo'n 4 tot 6 weken schat. In heel Nederland hebben winkels te maken met het feit dat uit China geen producten komen. Prijzen schieten omhoog. Onder het motto 'Verdeel en heers' probeert Bonne zijn klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Martin Hoogendoorn

Bent u Baarnaar en heeft u ook last van het coronavirus? Dan komt de redactie graag met u in contact. U kunt mailen naar baarnschecourant@bdu.nl of bellen met 06 23674007 (Martin Hoogendoorn).

Dit artikel staat vandaag in de Baarnsche Courant. Verder vandaag in deze krant:

- Nieuwkomers doen iets terug voor Baarnse maatschappij

- BOP boos over uitblijven informatie vergoeding Awareness

- Eens een Eembrugger, altijd een Eembrugger

- Crowdfunding voor overname restaurant Vuur

- Wensen vervuld bij Hoeve Ravenstein

- Burgemeester Mark Röell op pad met de boa's

- Publicatie in Baarnsche Courant helpt

- Nieuws, tips en adviezen van Energiek Baarn

- Lage Vuursche dreigt een 'zorgresort' te worden

- Status quo bungalowpark De Ridderhof duurt voort

- Tafeltennisvereniging Elan enthousiasmeert jeugd

- Column door Jeugdhonk Baarn

- Cultuur in Baarn

Vindt u het leuk en belangrijk Baarns nieuws te lezen, op papier en/of digitaal? Neem dan een abonnement door HIER te klikken. Voor een digitaal abonnement kunt u mailen naar j.veldhuizen@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie