Afbeelding

Trajectcontrole op Bisschopsweg

24 februari 2020 om 10:21 Overig

BAARN Vandaag, maandag 24 februari is de trajectcontrole op provinciale wegen gestart. Begonnen is op de Bisschopsweg tussen de Eembrug en Bunschoten-Spakenburg (N 414). Daar geldt een maximale snelheid van 80 km/ per uur. Weinig automobilisten houden zich aan die limiet.

Door de trajectcontrole wordt de pakkans honderd procent, dus dan zullen de weggebruikers het gaspedaal absoluut minder ver indrukken. Doen zij dat wel, kunnen ze rekenen op een forse boete van het Centraal Justitieel Incassobureau. De Bisschopsweg telt twee rijbanen waar snel te hard wordt gereden en het passeerverbod wordt genegeerd. De N-weg heeft diverse bochten, waarbij je de macht over het stuur makkelijk kan verliezen. Recent werd een hardrijder aangehouden. Hij reed 156 m/ per uur, terwijl slechts 80 km/ per uur is toegestaan.

Over de Bisschopsweg rijdt veelal bestemmingsverkeer. Ook betreft de weg een sluiproute als het verkeer op de rijksweg A1 vaststaat. Verkeer vanaf de zijwegen zal minder lang hoeven te wachten om de N 414 op te rijden. Dat geldt zowel het Zuidereind als de aansluiting bij de manege halverwege de Bisschopsweg. Na het invoeren van de trajectcontrole op de Bisschopsweg volgen meerdere controles op provinciale wegen.Het gaat om negentien andere provinciale wegen. De flitspalen zijn neergezet op wegen waar consequent veel te hard wordt gereden met de nodige ongelukken als gevolg. Zij moeten ervoor zorgen dat de wegen veiliger worden cq de automobilisten hun rijgedrag aanpassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie