Waterwelpen spelen een balonnenspel
Waterwelpen spelen een balonnenspel Chua (Thijmen Nieuwenhuizen)

Een leider van waterwelpen MKWJ verteld:

23 februari 2020 om 14:28 Verenigingen Deel je nieuws

Waterscouting MKWJ heeft veel leuke en uitdagende speltakken (leeftijdsgroepen). Bij de leeftijdsgroep van 7 tot 10 jaar oud, de waterwelpen, draait het programma om het Jungleboek van Rudyard Kipling. De leiding van deze speltak heeft daarom namen die rechtstreeks uit Jungleboek komen. Vandaag is er een leiding aan het woord en zijn naam is Chua, (dit is een rat):

Bij de waterwelpen hebben we allerlei activiteiten. In de winter zijn we op het land, bij de Dillenburglaan en omgeving en in de zomer doen we leuke activiteiten op en in het water op het Ocrieteiland aan de Eem.

In de winter doen we leuke spelletjes en deze zijn elke week anders. Zo hebben we laatst een spel gespeeld met ballonnen. Bij dit spel zijn er twee teams, beide teams hebben ballonnen aan hun voeten. Het doel van het spel was dat je de ballonnen van de tegenpartij kapot krijgt. Je kon horen aan het gelach en gegiechel dat ze het naar hun zin hadden. Andere spelletjes die de welpen graag doen zijn capture the flag(vlaggenroof) en stratego, maar het allerleukste vinden de waterwelpen altijd nog wel hutten bouwen in het bos. Dit doen we natuurlijk niet elke zaterdag, want wij vinden dat het gevarieerd moet blijven, scouting is namelijk niet alleen maar spelletjes doen. Er worden ook regelmatig allerlei opdrachten gedaan waar de waterwelpen weer veel van leren en dan kunnen ze een insigne (een embleem) verdienen, welke weer op hun blouse genaaid kan worden.
 

Aangezien we een waterscoutinggroep zijn gaan we in de zomer veel het water op. Denk maar eens aan kanoën, zwemmen en veel spelen op en rond het water. Kanoën is wel spannend. Dit komt omdat ze het vaak nog niet gewend zijn, we leren de waterwelpen natuurlijk eerst welke regels er zijn op het water en hoe je kanoet. Al na een paar seconde in de kano zijn ze helemaal in hun element en wordt er volop genoten.  De groten helpen dan de kleintjes en zo werken ze ook weer samen. De leiding begeleid vanuit een volgboot.

Elke week zijn er nieuwe uitdagingen. Zo hebben we de waterwelpen een keer zelfstandig soep laten maken. Ze begonnen met het wassen van handen en daarna de groenten.  Toen gingen ze de groente schillen en in stukjes snijden. Als alles gesneden was ging het in de pan en werd het gekookt tot dat het klaar was. Aan het einde hoefde er nog maar een ding te gebeuren en dat is proeven. Ik kan je verzekeren, zij vonden hun eigen gemaakte soep héél lekker. Ze vonden dit superleuk, omdat ze dit meestal niet thuis mogen doen en zonder dat ze het doorhebben leren ze op deze manier goed met elkaar samenwerken.

Af en toe gaan we op kamp. Elk kamp heeft altijd een thema denk bijvoorbeeld aan Superhelden, Buitenaards leven en nog veel meer. Tijdens deze kampjes is alles in het thema, de opdrachten, de spellen en de verhalen. Dit vinden ze superleuk omdat het anders is dan de normale opkomsten. De hele dag worden er activiteiten in thema gedaan. En in de avond is er natuurlijk een kampvuur met leuke verhalen. En slapen met elkaar in een ander gebouw in slaapzakken en op matjes is toch spannender als thuis allen op je kamer in je eigen bed.

Het leukste van scouting is toch echt wel wat je met elkaar doet. Je leert veel en maakt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Dit zijn herinneringen die je van je de rest leven niet vergeet, want je leert elkaar goed kennen.

Het zou fijn zijn als er meer kinderen komen vanaf de leeftijd van 7 en 8 jaar, dan is onze leeftijdsgroep weer in balans, want deze leeftijd hebben we momenteel niet veel. Zowel meisjes als jongens van deze leeftijd zijn welkom. Het is wel fijn als ze een zwemdiploma hebben vanwege onze wateractiviteiten.

Onze teamleidster heet Kottick, dit is in Jungleboek een zeehond, zij kan je meer vertellen over onze waterwelpen, je kan haar bereiken via kottick@mkwj.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie