Stadse Fratsen ?
Stadse Fratsen ? Janneke Wijchers

Stadse Fratsen ?

20 februari 2020 om 21:28 Wonen Deel je nieuws

Het valt me op dat de toch al krappe woningmarkt in Baarn bedreigd wordt.
In een wijk met eenvoudige eengezinswoningen, werd opeens een B&B gevestigd en voor meer dan 30 dagen!
Een gewone middenwoning vraagt om legalisering van de kamerbewoning…
Dit kan niet de bedoeling zijn van Baarns woningbeleid, zo komen gezinnen met normale beurs niet aan de bak. Dan gaat het net als in steden in Amsterdam, een belegger koopt een eengezinswoning en ‘buit die uit’!
Laat dit in één geval toe en een precedent is geschapen. We hebben zelfs de indruk dat hier al woningen speciaal voor worden aangekocht!
Kamerbewoning van grote lege villa’s, dat is mooi, als ze te groot  en te duur zijn voor een gewoon gezin, ze staan meestal vrij en dat is beter geschikt voor kamerbewoning.
Verder zijn ‘kamerbewoners’ of vakantiegangers heel andere buren dan gewone buren, die hebben geen betrokkenheid met de buurt, zit er een buurmeisje voor haar examen, maakt hun niet uit, is er een buurman ernstig ziek, weten ze niks van en daar houden ze dan ook geen rekening mee.

Een ander bedreigend voorbeeld van ongewenste ontwikkeling is die van kleine appartementen voor starters, ipv dat die door gaan naar de volgende starter, worden dit soort appartementen tegenwoordig regelmatig opgekocht door mensen die geen rente meer krijgen op hun spaargeld… En die nu duur gaan verhuren, voor veel meer dan de hypotheek voor de starter zou zijn geweest, áls die had kunnen starten…

De gemeente moet eens kijken, of ze hier geen regels voor op kan stellen en snel! Voor de nieuwbouwplannen, in hoog en laag segment blijken ook al ‘beleggers’ interesse te tonen.

In steden als Amsterdam, neemt men al maatregelen tegen dit soort praktijken, dat doen ze niet voor niets.
Huizen zijn om in te wonen, niet om mee te speculeren zeker niet in ons dorp !

Janneke Wijchers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie