Ingrid de Kleuver: ,,Ons werk vereist veel inlevingsvermogen, stressbestendigheid en organisatietalent.
Ingrid de Kleuver: ,,Ons werk vereist veel inlevingsvermogen, stressbestendigheid en organisatietalent." Studio VMC Photography

Aker Uitvaarten voor de laatste zorg

4 februari 2020 om 14:24 Advertorial_1

BAARN Zonder sterven is er geen leven en zonder leven is er geen sterven. Het paradoxale van leven en dood is alledaags. Maar dat betekent niet dat een uitvaart routinematig gedaan moet worden. Elke uitvaart heeft, letterlijk, zijn of haar eigen verhaal. Ervaring is goed, maar routine is niet gepast in het vak van uitvaartondernemer.


Peter Beijer

De Baarnse Ingrid de Kleuver van Aker Uitvaarten herkent zich hierin. ,,De dood kent geen kantoortijden en komt soms als een dief in de nacht. Wij zijn daarom altijd bereikbaar, ook 's nachts en in de weekenden. Desgewenst komen we ook direct op bezoek als de nabestaanden daar behoefte aan hebben."

AANDACHT Aker Uitvaarten is een organisatie waarin zelfstandige uitvaartondernemers samenwerken. ,,Een prima samenwerkingsverband", vertelt Ingrid. Wij ondersteunen elkaar daar waar nodig. Zo kunnen wij onze maximale aandacht en attentie geven bij het voorbereiden en begeleiden bij een uitvaart."

Transparantie is een belangrijke kernwaarde voor Aker Uitvaarten merkt de Baarnse op. ,,Wij berekenen geen marge op onze inkopen en zien af van provisies. De kist, bloemen, het drukwerk, het opbaren. Wij berekenen de kosten één op één door en laten dat ook zien in de verantwoording. Vooraf schat ik het aantal uren in en dan weet de familie waar het precies aan toe is. In deze emotionele tijden moeten de nabestaanden zich vooral bezig houden met het afscheid en het verwerken van hun verdriet om de dierbare."

TIJDSBEELD Geen een uitvaart is hetzelfde en daarom is persoonlijke zorg zo waardevol. In de afgelopen jaren is er volgens Ingrid veel veranderd in de rouwrituelen. ,,Ook rouwplechtigheden hebben een tijdsbeeld. Bij een begrafenis- of crematieplechtigheid is veel bespreekbaar. De traditionele koffie en cake kan en mag nog steeds hoor. Maar steeds vaker is er na de uitvaart een borrel met bittergarnituur en een glaasje wijn. Proosten op het leven dat voorbij is en op het leven dat gevierd mag worden."

E-FACTOR ,,Een afscheid van een dierbaar persoon is maar een keer mogelijk. Dat moet met respect en met perfectie gebeuren. Dit is een vak van hospitality met een grote e-factor, de e van emotie en van empathie. Ons werk vereist veel inlevingsvermogen, stressbestendigheid en organisatietalent. Aandacht maakt bijzonder, zeker bij een afscheid. Overlijdt iemand thuis, dan nemen wij in overleg met de nabestaanden de eerste verzorging voor onze rekening. Andere zaken die wij overnemen, zijn bijvoorbeeld de aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand, het maken en verzenden van rouwbrieven en het plaatsen van een advertentie. Wij regelen de afscheidsdienst thuis, in de kerk, het rouwcentrum of ergens anders. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie unieke locaties in Baarn en omstreken. Dit vak geeft voldoening. Ik hou ervan om mensen te helpen en te organiseren. Niet alleen voor en tijdens de uitvaart, maar ook wanneer ik een paar weken later de familie bezoek voor de nazorg. Het is een mooi en dankbaar beroep. De woorden 'dank u wel' zijn voor mij heel waardevol.

Aker Uitvaarten Ingrid de Kleuver
i.dekleuver@akeruitvaarten.nl
telefoon: 06- 2053 1823

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie