Waterwelpen op de Dillenburglaanmet het nieuwe bord wat opgehangen gaat worden.
Waterwelpen op de Dillenburglaanmet het nieuwe bord wat opgehangen gaat worden. Kottick ( F.Schaap)

Rookvrije generatie ook bij Waterscouting MKWJ

2 februari 2020 om 16:17 Verenigingen Deel je nieuws

Bij waterscouting Mango Kwane Wilco Jiskoot (MKWJ) is januari weer een gezellige en drukke maand geweest. De jongste leden van de groep, de Waterwelpen, beleven allemaal avonturen rondom het clubhuis aan de Dillenburglaan. De oudere groepen, de Zeeverkenners en Wilde Vaart, zijn druk bezig met bootonderhoud op het Ocrieteiland, zodat ze in het voorjaar weer kunnen gaan zeilen. Er is echter één belangrijk verschil ten opzichte van andere jaren: de terreinen aan de Dillenburglaan en op het Ocrieteiland zijn sinds 1 januari 2020 volledig rookvrij!

 

Afgelopen najaar heeft het bestuur van de MKWJ besloten dat dit het juiste moment is om mee te doen aan de Rookvrije Generatie: een beweging die toewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Vervolgens is er een stappenplan opgezet om dat te realiseren. Dit stappenplan heeft geresulteerd in het besluit om de terreinen rookvrij te verklaren, met als symbolisch beginpunt de nieuwjaarsbrunch van de vereniging begin januari 2020. 

 

Inmiddels is de eerste maand ‘rookvrij’ verstreken. De feedback is erg positief, wat ontzettend belangrijk is voor het draagvlak. Omdat het gaat om een intentieverklaring kan de afspraak namelijk niet worden nageleefd zonder er samen op een positieve manier de schouders onder te zetten.

Bestuurslid Kjeld Soppe legt graag uit hoe dit in de praktijk werkt: “Wij hopen op een situatie waarbij mensen zelf tot de conclusie komen dat roken simpelweg niet bij de MKWJ en haar terreinen past. Behalve het ophangen van de nieuwe Rookvrij-borden hoeven we in dat geval eigenlijk niets te doen om roken op het terrein te voorkomen. De afgelopen maand is dat zeker gelukt. Een mooi perspectief voor een gezonde toekomst!”

 

Uiteraard blijft iedereen van harte welkom om bij de MKWJ mee te doen aan alles wat waterscouting te bieden heeft. Zo is er nog plek voor avontuurlijke kinderen die graag willen leren kanoën bij de Waterwelpen (7 tot 11 jaar oud) en zeilen bij de Zeeverkenners (11 tot 16). Wil je bij ons komen kijken? Ga dan naar www.mkwj.nl of neem contact op via info@mkwj.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie