De Bermbrigade na de succesvolle opruimactie
De Bermbrigade na de succesvolle opruimactie Bermbrigade

Bermbrigade ruimt 70 kilo zwerfafval op

1 februari 2020 om 12:49 Natuur en milieu Deel je nieuws

De maandelijkse opruimactie van de Baarnse Bermbrigade leverde zaterdag 1 februari ruim 70 kilo zwerfafval op. Daarmee komt de opbrengst voor 2020 al op meer dan 135 kilo. Een in negatieve zin betere start dan de jaren ervoor. Met nog 10 maanden te gaan is nu al een derde van het recordjaar 2019 opgeruimd.

Met een groep van 25 vrouwen, mannen en kinderen werd de omgeving van de Trits ontdaan van blikjes, snoeppapiertjes en ander afval. Zo werd er langs De Geerenweg en Drakenburgerweg opgeruimd en rond Santvoorde, de Noorderbreedte-scholen, de winkels aan de Prof. Krabbelaan, het sportcentrum en het zwembad.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt elke keer één uur ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact.

De volgende opruimactie vindt plaats op zaterdag 7 maart. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie