'Cultuurhuis niet in het centrum'

8 januari 2020 om 14:46 Politiek Deel je nieuws

In jan. '19 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven aan  plannen tot ver(nieuw)bouw aan de Rembrandtlaan. Als inwoner van Baarn staan wij volledig achter dit besluit. Het is 'n prima locatie die al jaren goed voldoet en druk bezocht wordt door Baarnaars. De locatie aan de Rembrandtlaan is prima. De logistiek voor de grotere voorstellingen (vrachtwagens etc.) is goed geregeld, er is zelfs geïnvesteerd in meer parkeerplekken in de wijk. Parkeren kan eventueel ook op de parkeerterreinen bij de sportvelden aan de Geerenweg. Met een betaalbare opknapbeurt aan de  Speeldoos  hebben en behouden een prachtige culturele voorziening die nog voor jaren plezier zal zorgen!

De laatste tijd ontstaat via berichtgeving in de media, de indruk dat de Baarnse gemeenteraad overweegt een andere richting op te gaan door mogelijk te gaan stemmen voor een verplaatsing van theater naar het centrum. Een cultuurhuis op de Brink vergt een lening van 20 miljoen. De kosten moeten opgebracht worden door de Baarnse burger, hetzij via verhoging van de OZB, hetzij via het verminderen van voorzieningen voor jeugd, ouderen, sport etc. Deze  lening vinden wij onverantwoord!

Wij hopen dat de gemeenteraad Baarn zich realiseert dat een groot deel van de voorstanders voor verplaatsing hun mening heeft gegeven voordat bekend werd dat verplaatsen een investering vergt van 20 miljoen, op te brengen door de inwoners. Het is interessant of men - nu kosten bekend zijn - nog steeds jaarlijks wil (en kan) bijdragen via een structurele OZB-verhoging of dat men het prima vindt dat de gemeente nu of in de toekomst fors moet bezuinigen of geen geld meer kan vrijmaken voor andere voorzieningen, om een Cultuurhuis in het centrum te kunnen betalen. Er zijn veel geluiden in onze omgeving dat dat natuurlijk echt niet de bedoeling kan zijn.

Kijk naar de lange termijn, stort de gemeente Baarn haar burgers onnodig en onverantwoord in de schulden? Stop niet zoveel geld in 1 object op 1 plek, maar heb oog voor en verdeel proportioneel door de hele gemeente heen in alle wijken in voorzieningen voor ouderen, jeugd, tieners, sport, scholen etc. zodat alle burgers van Baarn hier profijt van hebben.

We hopen dat de gemeenteraad in de besluitvorming het hoofd koel houdt, zich niet laat leiden door sentiment of verkooppraat en blijft bij haar originele weloverwogen en goed doorgerekende standpunt en opnieuw de route van ver(nieuw)bouw aan de Rembrandtlaan kiest.

Nicole Roskamp / Francien van de Steeg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie