LO Nieuwjaarsbijeenkomst 4 januari 2020
LO Nieuwjaarsbijeenkomst 4 januari 2020 Birgit

Nieuwjaarsbijeenkomst Lokaal-O wordt swingend feest

6 januari 2020 om 17:36 Maatschappelijk Deel je nieuws

Een geweldige opkomst, veel nieuwe mensen en ouwe getrouwen, mooie gesprekken, lekkere hapjes en drankjes, vrolijke muziek, het bruiste en zinderde: een mooiere start van 2020 had Lokaal-O zich niet kunnen wensen.

Zaterdag 4 januari stonden de deuren van de Boemerang open en dat heeft de organisatie geweten. Een hartverwarmende belangstelling! Het team van de Weggeefwinkel nam het initiatief voor deze Nieuwjaarsbijeenkomst, verzorgde lekkere hapjes (met o.a. een heerlijke Marokkaanse soep van Mimi) en dankzij de vele helpende handen verliepen de catering en het opruimen gesmeerd.

Jack en zijn dochter zorgden weer voor het geluid, Matthijs speelde gitaar, Anne zong en begeleidde zichzelf op de piano en Rezkar en Mahmoud maakten met hun vrolijke Syrische muziek heel wat beentjes los.

In haar speech stond Birgit kort stil bij het ontstaan van Lokaal-O en wat de gezamenlijke verhuizing en het opknappen van de Boemerang heeft opgeleverd. Wekelijks ruim 300 bezoekers aan de verschillende initiatieven, en dat gaat maar door. Ook vandaag werden er weer nieuwe plannen gesmeed.

Lokaal-O handelt vanuit het besef dat saamhorigheid ontstaat als je samen dingen doet, als je het leuk hebt samen en het gevoel dat je ertoe doet en bijdraagt aan iets met betekenis voor anderen. En hoewel de organisatie geniet van het bruisende nu, kan zij niet om de vraag heen wat er gebeurt met Lokaal-O als de Boemerang ophoudt te bestaan. Ook daarover gingen de gesprekken tijdens deze middag.

Samen met andere maatschappelijke en culturele initiatieven maakt Lokaal-O de Baarnse samenleving, draagt bij aan ontmoeting, schoonheid, kunst en cultuur, het delen van pret, passies en verdriet. Maar in bouwplannen en toekomstvisies komt dit nergens terug.

Met iedereen die dit belangrijk vindt wil Lokaal-O daarover in gesprek gaan, samen met andere maatschappelijk-culturele initiatieven, op 13 februari tijdens de bijeenkomst ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp’. Noteer de datum alvast in de agenda.

Voor alle Lokaal-O makers, bezoekers en inwoners van Baarn een mooi, opbouwend, optimistisch en verbindend 2020 gewenst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie