Pia Douwes brengt een intiem programma in Ede.
Pia Douwes brengt een intiem programma in Ede. Simone Leonhartsberger

Exclusieve avond met Pia Douwes

5 januari 2020 om 08:11 Podiumkunsten

EDE/BAARN De Baarnse Pia Douwes laat tijdens een concert op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari een kwetsbare kant van zichzelf zien. Want, wat gebeurt er met je wanneer je als professionele zangeres een stemblessure krijgt? Hoe ga je daarmee om? In wat voor spannend proces kom je terecht? In de Edesche Concertzaal vertelt ze voor het eerst openhartig over haar stemblessure en krijg je een uniek kijkje achter de schermen van Pia in Process.

Zangeres Pippi-Lotte Maessen, winnares van de Pia Douwes Special Talent Award, zorgt voor de muzikale omlijsting. Ze zingt de mooiste liedjes uit het repertoire van Pia Douwes begeleid door Douwes' vaste pianist Bernd van den Bos.

Het publiek kan Pia Douwes van dichtbij meemaken tijdens een masterclass. Ook draagt de zangeres voor uit eigen werk, onder het prachtige pianospel van Van den Bos. Samen bezorgen ze het publiek een hartverwarmende avond, met een lach en een traan. Het wordt bovendien een interactieve avond: Douwes gaat graag het gesprek met de mensen in de concertzaal aan. Grijp deze kans om haar persoonlijk te ontmoeten.

MUZIKALE VONK De samenwerking tussen Douwes en Van den Bos begon in 2007 tijdens de opnames van het tv-programma 'Op zoek naar Evita'. Pia Douwes was jurylid en coachte de deelnemers tijdens de workshops. Van den Bos begeleidde de zangers aan piano. Tijdens een van die sessies sloeg de muzikale vonk over en besloten de twee elkaar vaker op te zoeken.

Ondanks de volle agenda's kwam het de afgelopen jaren toch tot verschillende gedenkwaardige optredens. Bernd van den Bos: ,,Na het programma 'Three Times A Lady' in 2012 (met respectievelijk Karin Bloemen, Simone Kleinsma en Pia Douwes, red.) zijn we intensiever gaan samenwerken. 'Dromen' (2013) was ons eerste soloprogramma, waarin Pia het publiek aan de hand van anekdotes, persoonlijke verhalen en een eigen selectie songs meenam in haar dromen." Na 'Dromen' volgden diverse andere optredens die Douwes en Van den Bos zelfs naar Wenen en Bangkok brachten.

EMOTIE Wat Douwes en Van den Bos gemeen hebben is dat ze elkaar op het podium feilloos aanvoelen. Pia Douwes: ,,Als je zingt of acteert, moet je bij je eigen emoties kunnen komen. Niets mag dat in de weg staan. Wat ik bijzonder vind aan Bernd is dat hij je honderd procent aanvoelt. Hij beweegt met zijn spel volledig met me mee." Dat merkte Douwes direct tijdens de workshops van 'Op zoek naar Evita'. ,,Toen Bernd mij begeleidde terwijl ik iets voorzong, maakte dat veel emoties los. Iedereen voelde 'wat is er aan de hand? Wat gebeurt hier?' Dat was een bijzonder moment. Blijkbaar durfden de mensen zich kwetsbaar op te stellen."

PERSOONLIJKE AVOND In de Edesche Concertzaal zorgen beide artiesten, samen met zangeres Pippi-Lotte Maessen voor een sfeervolle avond. Pia Douwes: ,,Ik vind het fijn om een warm en intiem programma te brengen." Er wordt niet alleen gezongen en gespeeld. Douwes: ,,Ik ben een prater en vertel graag verhalen. Omdat de Edesche Concertzaal een kleine zaal is, is er ruimte voor kwetsbaarheid. Het zal ongetwijfeld een persoonlijke avond worden. Ook voor het publiek."

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via tickets.edescheconcertzaal.nl.

Edesche Concertzaal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie