In de donkere dagen rond Kerstmis straalt een heldere ster: Mathilde Santing.
In de donkere dagen rond Kerstmis straalt een heldere ster: Mathilde Santing. Mark Uy.

Happy Holidays met Mathilde Santing

20 december 2019 om 10:54 Podiumkunsten

BAARN In de donkere dagen rond Kerstmis straalt een heldere ster: Mathilde Santing. Haar liefde voor het klassieke Amerikaanse liedrepertoire leidde tot een prachtig en veelgeroemd album met hartverwarmende kerstklassiekers. Tijdens dit concert zingt Mathilde haar lievelingsliedjes, nummers als Have Yourself a Merry Little Christmas, Winter Wonderland, Joni Mitchells River en Blue Christmas van Elvis.

De warme stem van Mathilde Santing lijkt met de jaren alleen maar mooier te worden. Dit concert vol sfeervolle classics van onder anderen Bing Crosby, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald is dan ook een waar kerstcadeau voor iedere muziekliefhebber. Daarnaast is er onder haar kerstboom ook ruimte voor verstilling, en vraagt ze zich af: 'we zijn allemaal online en connected, maar zijn we nog wel verbonden met dat symbool van onschuld in Zijn kribbe?'

Mathilde Santing klinkt voller, rijker en dieper dan ooit te tevoren en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Gedurende haar carrière won Mathilde drie Edisons en een Gouden Harp en had ze grote hits met bijvoorbeeld Beautiful People en Wonderful Life. Ook zingt ze Nederlandstalige nummers als Appels op de tafelsprei (met een videoclip van Erwin Olaf) en Inspiratie (uit de musical Joe) - muziek die veel Nederlanders diept raakt. Haar oeuvre levert Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op: ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kaarten Happy Holidays is op vrijdag 27 december om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 24,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 25,00. De kaartprijs is inclusief consumptie. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. Tijdens de kerstvakantie gelden er afwijkende openingstijden voor de theaterkassa.

Van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari is de theaterkassa gesloten tijdens de reguliere openingstijden op maandag, woensdag en donderdag. De theaterkassa opent in deze periode wel een half uur voor aanvang van de voorstelling. Op dat moment is het echter alleen mogelijk kaarten voor de desbetreffende voorstelling aan te schaffen.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie