Negen koren zijn zaterdag en zondag te beluisteren in Baarn.
Negen koren zijn zaterdag en zondag te beluisteren in Baarn. Apollo

Korenfestival in centrum Baarn

19 december 2019 om 09:01 Evenementen

BAARN Zaterdag begint alweer de tweede editie van het Korenfestival in Baarn. Twee dagen bomvol muziek, hapjes, verhalen, grappen en nog veel meer gezelligheid. In totaal zullen er het weekend 20 optredens zijn van 9 koren: De Eemzangers, Oh Carol, Barbershopkoor Flevofun, Enjoy, Zwingin Utrecht, het Baarns Mannenkoor, Popkoor Dijksound, Vocal Society en Dickens in White.

Op zaterdag 21 december zullen er 13 optredens zijn van 7 koren. Een aantal koren treedt meerdere keren optreden op op verschillende podia. Je mist dus nooit een optreden! Blikvanger van de dag is Dickens in White, een professioneel vocaal kwartet met een uitgebreid kerstrepertoire uit verschillende Europese landen. Door een combinatie van een klassieke Dickensstijl, uitgevoerd in trendy wit is "Dickens in White" een opvallende verschijning. Tussen alle muzikale optredens door is er tijd voor Scrooge en een Dickens-verteller.... no humbug! Kortom, op de zaterdag kom je ogen en oren te kort. En oh ja, ook de tong vergeten we niet: op het Amaliaplein en later in de Brinkstraat lonkt een stroopwafelbakfiets. Smakken mag!

Op (koop)zondag 22 december doen ze het iets rustiger aan. Zeven optredens van verschillende koren zijn er. Toch zal het aantal decibellen aanzienlijk lager liggen dan op de zaterdag en dat maakt het een heerlijke zondag om eens uitgebreid op de foto te gaan in Dickens stijl. Want van 12.00 tot 13.30 uur staat een Dickens-fotobooth bij Binnenhuis Scheltinga en van 14.30 tot 16.00 uur bij Wim Hogeveen.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie