Afbeelding
Roeland de Bruyn

Volkskerstzang Baarn zondag 22 december

15 december 2019 om 08:14 Podiumkunsten

BAARN De 41e editie van Volkskerstzang Baarn is zondag 22 december om 19.30 uur in Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg. Tijdens de Volkskerstzang worden veel bekende Kerstliederen gezongen. Ieder jaar wordt de samenzang op een verrassende manier afgewisseld. Een paar vaste items vormen het optreden van een kinderkoor, ditmaal van de St. Aloysiusschool. Als koor zal optreden: De Eemzangers. De muzikale begeleiding is van Crescendo.

Kerst is een feest voor iedereen. Kerkelijk of niet maakt voor Kerst niet uit. De kerstdagen worden gekenmerkt door samen zijn, lekker eten en gezelligheid.

Iedereen kent ook het Kerstverhaal; de geschiedenis rond de geboorte van Jezus. Iedereen heeft daarbij een eigen beleving en een eigen manier om vorm te geven aan deze feestelijke gebeurtenis.

Muziek en zang zijn een mooie en voor veel mensen herkenbare manier om de Kerstdagen te beginnen. Daarom organiseert het Comité Volkskerstzang Baarn, onder auspiciën van de Raad van Kerken Baarn, ieder jaar een feestelijke samenzang als aanloop naar de Kerstdagen. Een mooie gelegenheid om in een echte kerstsfeer te komen.

Zoals gewoonlijk de laatste zondag voor Kerst is eenieder van harte welkom in de Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg in Baarn om op een sfeervolle manier Kerst te vieren, waarbij muziek en zang de boventoon voeren.

Tijdens de Volkskerstzang worden veel bekende Kerstliederen gezongen. Ieder jaar wordt de samenzang op een verrassende manier afgewisseld. Een paar min of meer vaste items zijn het optreden van een kinderkoor, ditmaal van de St. Aloysiusschool, onder leiding van Claire ter Horst en Chatrine Malcorps-Dahler en met leiding en begeleiding van Siem Keijzer.

Als koor zal optreden: De Eemzangers onder leiding van Cees Bus, zij zullen een aantal mooie kerstliederen zingen.

De muzikale begeleiding is weer in goede handen van de Baarnse harmonievereniging Crescendo onder leiding van Jacob Cats waar ondermeer ook een stuk met orgel m.m.v. organist Reeuwert Tromp

Er zal een korte overweging worden uitgesproken door Dominee René van den Beld.

Uiteraard ontbreekt ook het vertellen van het Kerstverhaal, door het burgemeesters echtpaar niet. Na afloop is er voor iedereen een warme beker chocolademelk of een glas Gluhwein, verzorgd door Scouting Baarn.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van de Seniorenbus om naar de Maria Koninginkerk te gaan en weer thuisgebracht te worden.

Reservering Seniorenbus: van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur, telefoon 035-5421129.

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om te komen, wordt de avond live op de radio, BAARNFM, en lokale televisie, RTV BAARN, uitgezonden.

Wanneer: Zondag 22 december om 19.30 uur

Waar: Maria Koninginkerk, Maatkampweg 18 in Baarn.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie