Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen komen 17 december naar de Speeldoos.
Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen komen 17 december naar de Speeldoos. Piek

Toneelstuk 'De liefde begraven'

14 december 2019 om 08:11 Podiumkunsten

Met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen

BAARN Het houdt ons allemaal bezig: liefde en verbondenheid, die op onvoorziene momenten en in telkens wisselende gedaantes opduiken. Wat bijvoorbeeld als je met je ex de hond moet begraven die jullie ooit samen hadden?

In het tragikomische toneelstuk De liefde begraven zien twee ex-geliefden, gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen elkaar door een betreurenswaardige omstandigheid noodgedwongen terug. Hun ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen fijne herinneringen, maar ook frustraties en onvervulde verlangens naar boven. Is hun liefde echt voorbij? In een even confronterend als hoopgevend gesprek komen ze tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken.

De liefde begraven is een heerlijk herkenbaar liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, veiligheid, irritaties en passie tussen exen.

De liefde begraven is het eerste toneelstuk dat regisseur Peter de Baan heeft geschreven. Het idee voor het stuk is ontstaan uit een De vloer op-improvisatie. In de inleiding wordt verteld hoe Peter dit idee heeft uitgewerkt tot een toneelstuk en welke terugkerende thema's een rol spelen in zijn werk. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop acteurs Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger hun spel benaderen in deze even hartstochtelijke als pijnlijke ontmoeting tussen twee exen die hun gezamenlijke hond gaan begraven.

De liefde begraven is op dinsdag 17 december om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. De inleiding start om 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie