In gesprek met bewoners Weteringstraat/v/ Goghstraat
In gesprek met bewoners Weteringstraat/v/ Goghstraat eigen foto CDA Baarn

Wat vinden Baarnaars van het afvalbeleid?

3 november 2019 om 16:12 Politiek Deel je nieuws

Zaterdagochtend ging weer een ploegje van CDA-Baarn op pad voor de maandelijkse CDA-Baarn-fietsronde. Iedere eerste zaterdag van de maand stappen fractieleden samen met andere actieve CDA-ers op de fiets, om een plek in Baarn te bezoeken die op dat moment in de politieke belangstelling staat. Omdat komende maand het afvalbeleid op de politieke agenda staat, was dat dit keer het onderwerp van de fietsronde.

Eerst werden op de parkeerplaats achter de Laanstraat (Laanplein) gesprekjes aangeknoopt over het afvalbeleid. Vragen werden gesteld als “Bent u op de hoogte van de plannen?”, “Waar moeten de ondergrondse containers geplaatst worden?”, “Hoe ver wilt u lopen naar een container?”, “Wat wilt u ons meegeven voor de volgende raadsvergadering?”. Voorbijgangers spraken hun verbazing uit over de combinatie van ondergrondse containers die geleegd moeten worden straks, terwijl de ophaalwagens straks toch nog steeds door de nauwe straatjes moeten om een enkele afvalbak te legen. Ook werd duidelijk dat de voorlichting echt beter kan, beter moet.

Vervolgens werd de Weteringstraat bezocht. Het plan is een ondergrondse container te plaatsen op de hoek Weteringstraat/Van Goghstraat. Omwonenden hebben hier hun bedenkingen bij. Hierover hadden zij een brief geschreven aan alle raadsfracties. De CDA-fietsers werden allerhartelijkst ontvangen door een groep omwonenden. Koffie en koekjes stonden klaar. De Weteringstraat- en Van Goghstraat-bewoners stelden het op prijs dat zij ter plekke konden uitleggen wat hun zorgen zijn. Daarbij gaven de omwonenden aan zich goed te realiseren dat ‘gehoord worden’ niet automatisch de belofte ‘je zin krijgen’ betekent. Ook prettig: de omwonenden wijzen niet slechts de plaatsing van een ondergrondse container af, maar hebben ook nagedacht over alternatieven.

Al met al weer een zaterdagochtend waarop de afstand tussen (gemeente-)politiek en inwoners een klein stukje verminderd is. De eerste zaterdag van december stappen de CDA-ers weer op hun fiets voor een volgend onderwerp.

voorbijgangers bevragen bij Laanplein
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie