Enkele zakken gevuld met zwerfafval
Enkele zakken gevuld met zwerfafval Maurice van der Valk

Een koude douche voor de Bermbrigade

2 november 2019 om 12:28 Natuur en milieu Deel je nieuws

De opruimactie van de Baarnse Bermbrigade begon afgelopen zaterdag met een voorzichtig zonnetje, maar uiteindelijk wonnen de regenwolken het toch. In de stromende regen sloot de groep vrijwilligers het maandelijkse uurtje zwerfafval opruimen af met een goede opbrengst.

Deze maand bracht de Bermbrigade een bezoek aan de Escherrotonde en directe omgeving, een locatie die elke keer garant staat voor flink gevulde afvalzakken. Enkele vrijwilligers ruimden op rond het BP-tankstation aan de Eemweg. Bij elkaar leverde de actie ruim 46 kilo zwerfafval op.

Het meest bijzondere stuk afval was de gestreepte onderbroek. Gezien de lege flessen wijn en bier in de directe omgeving moest hier een apart feestje plaatsgevonden hebben. Maar ook de gebruikelijke blikjes, sigarettenpakjes en snoeppapiertjes werden volop gevonden.

Volkomen doorweekt maar voldaan sloot de groep afvalrapers af met een warme kop koffie. Juist op dat moment kwam de zon weer tevoorschijn.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt elke keer één uur ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie