After the Wedding is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel (2006).
After the Wedding is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel (2006).

Film After the Wedding in Theater de Speeldoos

3 november 2019 om 07:22 Film

BAARN Isabel (Michelle Williams) is de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze gaat in op een uitnodiging van zakenvrouw en multimiljonair Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is erg moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt. Het is de eerste van een reeks verwikkelingen en druppelsgewijs onthulde geheimen.

After the Wedding is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel (2006), destijds geregisseerd door Oscarwinnaar Suzanne Bier, die ook nu in samenwerking met regisseur Bart Freundlich het script voor de film heeft geschreven. In tegenstelling met het origineel valt op dat de man-vrouwverhouding van de acteurs anders ligt dan in de Deense film. Freundlich heeft de rol van man en vrouw omgedraaid, waarmee de film meer nadruk legt op verschillende vormen van moederschap. Theresa is een echte carrièretijger, die als machtige en dominante zakenvrouw ook een lieve en enthousiaste moeder is tegenover haar jongenstweeling. Isabel is moeder van de kinderen in het weeshuis en meer als een hippie op het arme platteland van India. Het zijn vervolgens Julianne Moore en Michelle Williams die deze film als water en vuur naar een hoger niveau brengen.

De film beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival begin 2019. Freudlich heeft daar al eerder films mogen vertonen en zelfs een nominatie voor de Grote Jury Prijs ontvangen voor zijn eerdere film, The Myth of the Fingerprints.

Deze film wordt met pauze vertoond.

After the Wedding (12+) is op dinsdag 5 november om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie