Dit jaar worden de overledenen voor de tiende keer herdacht bij Amerpoort.
Dit jaar worden de overledenen voor de tiende keer herdacht bij Amerpoort. Bastiaan Miché

Tien jaar Namen Noemen bij Amerpoort

28 oktober 2019 om 08:30 Evenementen

BAARN Vrijdagavond 8 november houdt zorgorganisatie Amerpoort van 19.00 tot 21.00 uur op locatie Nieuwenoord voor de tiende keer Namen Noemen. Tijdens dit unieke evenement kunnen bewoners en bezoekers hun geliefden herdenken, het leven vieren, herinneringen koesteren, verhalen delen en via diverse kunstvormen hun naam nog een keer laten horen of zien. Speciaal voor deze jubileumeditie zijn de door bezoekers 10 meest gewaardeerde kunstvormen nog een keer te zien.

Langs de wandelroute ziet de bezoeker diverse kunstvormen die alle 5 de zintuigen aanspreken. Kunstenaars en vrijwilligers nodigen je uit om te zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Honderden vuurkorven, fakkels en lantaarns verlichten de tocht en op verschillende plekken klinkt mooie muziek. Namen Noemen is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Bezoekers zien dit jaar de zandtekenaar, luisteren naar klinkende namen bij het carillon en doen mee aan verschillende rituelen om namen te noemen. Bijvoorbeeld bij 'Schrijf je naam in de wind', het hartenbos of bij 'Wie mis jij dit jaar aan tafel?' Nieuw dit jaar is 'De ladder naar boven' waarbij je stil staat bij de vraag 'Waar ga je naar toe als je dood bent?' En ook dit jaar is er aandacht voor 'Wereldverdriet'.

Inmiddels is Namen Noemen een begrip binnen en buiten Amerpoort. Meer dan 130 vrijwilligers en medewerkers zijn op de avond aanwezig om deze indrukwekkende tocht mogelijk te maken. Jaarlijks bezoeken bewoners, familieleden, medewerkers en bezoekers vanuit de hele regio dit bijzondere evenement. Tijdens de route kan iedereen bij boerderij De Huydecoper genieten van warme chocomel en glühwein van het Grand Café Cultureel Centrum. Namen Noemen wordt volledig mogelijk gemaakt door giften en sponsoring.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 8 november de route te lopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Adres: Nieuwenoordlaan 12 in Baarn. Toegang is gratis. Het advies is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Automobilisten moeten de instructies van de verkeersregelaars opvolgen. Er is dit jaar ook gelegenheid om te parkeren bij Crematorium Laren, Weg over Anna's Hoeve 1 in Laren. Vanaf het Crematorium gaat doorlopend een pendelbus naar Nieuwenoord.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie