En tot slot gaan de abonnees van de Soester Courant en Baarnsche Courant nog met een extra presentje (een waardebon van tien euro) naar huis.
En tot slot gaan de abonnees van de Soester Courant en Baarnsche Courant nog met een extra presentje (een waardebon van tien euro) naar huis. Johan van Beek

Abonnees al in kerstsferen bij Tuincentrum 't Vaarderhoogt

25 oktober 2019 om 08:34 Activiteiten

BAARN/SOEST Lopen twee oudere dames langs een Kerstman. Zegt de een tegen de ander, zachtjes prikkend in de opgevulde poppenbuik: ,,Nou, die heeft wel een biertje op." Geen grap, maar werkelijkheid in 't Vaarderhoogt dat weer helemaal in kerstsfeer is ondergedompeld. Abonnees van de Soester Courant en de Baarnsche Courant waren er als eersten bij.Johan van Beek

Johan van Beek

Om zeven uur 's avonds vormt zich al snel een lange rij abonnees van de Soester Courant en Baarnsche Courant bij de ingang van de winkel van 't Vaarderhoogt. Zodra ze hun postcode en huisnummer hebben opgegeven (de Voordeelpas voor alle abonnees is in de maak) kunnen ze met een fikse korting van 20 procent en een consumptiebon op zak gaan shoppen in het tuincentrum aan de Dorresteinweg.

Ron Wolfsen: ,,Mijn vrouw zei: ik ga zaterdag even naar 't Vaarderhoogt. Ik zei: dan kun je beter vanavond gaan, want ik las in de Soester Courant dat je dan twintig procent korting krijgt. Ga je dan wel mee, vroeg ze. Ja hoor." Zijn echtgenoot Petra: ,,We komen hier vaker, zeker richting kerst, maar het hele jaar door wel", zegt Petra.

Het echtpaar uit Soest heeft dit keer zijn oog laten vallen op een hanglamp van wel anderhalf tot twee meter die de kerstsfeer nog verder kan verhogen. De dakconstructie thuis heeft net als in de winkel een punt en de opvallende lamp zou er moeten kunnen passen. ,,We zijn net verhuisd, dus we zijn op zoek naar boompjes en verlichting", zeggen Ron en Petra die over de lamp (exclusief de kerstballen) uitleg krijgen van een medewerkster van 't Vaarderhoogt. ,,Nog wel even opmeten", besluit Ron en er worden namen en telefoonnummers uitgewisseld. Het echtpaar behoort tot de ruim 250, voornamelijk Soester bezoekers, die profiteren van de actie die de Soester Courant en de Baarnsche Courant in samenwerking met de gastvrije mensen van 't Vaarderhoogt hebben opgezet voor de trouwe lezers.

Rond een weelderig versierde kerstboom lopen Christine Bakker-Bus en dochter Anne van Doorn-Bakker, beiden met een al redelijk gevulde mand om de arm. ,,Ik ben een beetje kerst-gek", bekent Anne meteen. Ze besteedt thuis veel aandacht aan sfeervolle decoratie wanneer de donkere feestdagen naderen. ,,En ik vind het gewoon leuk om hier met mijn moeder te kijken."

De interesse en het enthousiasme komen van twee kanten. Christine: ,,Het is zo leuk om een beetje inspiratie op te doen. Het plezier wat je hebt om leuke dingen in huis te kunnen doen. Het is de sfeer die we zoeken en die vind je in deze winkel altijd. Weet je, 't Is leuk tussen alle problemen van de wereld door. Op een heleboel zaken heb je geen invloed, maat op dit wel. Het zijn spullen die je niet nodig hebt, maar je doet het om iets leuks te maken en te creëren. Het plezier van dat je met die spullen iets leuks kunt scheppen."

De ruim 250 abonnees lossen gemakkelijk op in de ruime winkel van 't Vaarderhoogt. Tussen de bedrijven door nuttigen ze een drankje in Herberg De Kastelein. In het winkelmandje een goudkleurige tak voor in een vaas, een grote witte kerstster. Een ander heeft de tafel bij wijze van spreken al gedekt met een rood kleed en een gouden versiermotief. De schoonzoon kan thuis al een compleet kerstdorp bouwen en gaat deze avond zijn verzameling uitbreiden met onder andere een zangkoortje. Truus Hofstede en schoondochter Debbie komen eigenlijk puur om te kijken. ,,Het is hier altijd leuk, zeker als er iets te doen is, zoals met kerst", verklapt (juf) Truus.

WINTERWEKEN En te doen is er genoeg in het tuincentrum. Alle negen avonden kerststukjes maken zijn volgeboekt, maar op donderdag 21 november beginnen ook weer de Warme Witte Winterweken met een traditioneel kerstdorp en onnoemelijk veel activiteiten waaraan allerlei (Soester) verenigingen meewerken. Een voorproefje: stamppottenbuffetten, warme chocola, Soester Knollenkoor, Chorus Line, PVOcaal, Esperanto en het Dickens Kwartet.
De abonnees die donderdag op de exclusieve abonnee-avond zijn langs gekomen, krijgen - naast de kassakorting - bij de uitgang nog een verrassing: een tegoedbon van tien euro, te verzilveren bij een volgend bezoek. Op zo'n manier hebben ze het abonneegeld snel terugverdiend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie