Sterre Gravekamp sterk aan de bal tegen Barneveld gisteren.
Sterre Gravekamp sterk aan de bal tegen Barneveld gisteren. Roeland de Bruyn

Dames BMHV boeken degelijke zege

8 oktober 2019 om 13:05 Hockey

BAARN Dames 1 van BMHV doet het voorlopig prima in de derde klasse dit seizoen. Gisteren werd het gelijkwaardige Barneveld op de valreep met 1-0 verslagen.

Ze hadden volgens hun trainer-coach Jamie Swiers wat goed te maken, de Baarnse hockeysters. Want vrijdag hadden ze zich in de bekerwedstrijd in en tegen Nieuwkoop niet van hun beste kant laten zien. De inzet liet te wensen over en een 3-0 voorsprong werd nog bijna uit handen gegeven, het werd 3-2.

Gisteren kwam de reactie waar de coach op hoopte. Een geconcentreerd en gedreven BMHV startte goed en hield dat niveau de gehele wedstrijd vast. Maar ook tegenstander Barneveld bleek taai. De degradant van afgelopen seizoen uit de tweede klasse bouwt aan een nieuw team.

GOUDHAANTJE Het begin was voor Baarn waarbij twee grote kansen op een voorsprong niet werden verzilverd. De keepster van Barneveld toonde haar kwaliteiten. In de fase vlak voor de rust nam Barneveld het voortouw. Baarn moest verdedigen en deed dat goed. En keepster Eline van der Veen stond op haar post. In de tweede helft werd de thuisploeg steeds dominanter, het openingsdoelpunt hing in de lucht. Er moest geduld opgebracht worden, die ene grote kans zou nog komen. En die kwam er een paar minuten voor het eindsignaal. Eerdere strafcorners leverden geen gewenst resultaat op maar ditmaal was het raak. Goudhaantje Sarah Riko werd de matchwinnaar met haar van richting veranderde inzet.