Jochem Kluts gaf een mooie assist voor de 2-0.
Jochem Kluts gaf een mooie assist voor de 2-0. Roeland de Bruyn

Baarnse hockeyers maken indruk

8 oktober 2019 om 09:07 Hockey

BAARN Heren 1 van BMHV boekte gisteren de derde zege in de tweede klasse dit seizoen. Barneveld werd in Baarn overtuigend met 4-1 verslagen.

Het was een wedstrijd tussen de nummers 6 en 7 van de ranglijst en allebei met 6 punten uit vier wedstrijden. Die gelijkwaardigheid bleek niet uit de beginfase van de onderlinge strijd op een nat Ter Eem. Baarn startte zeer sterk, met druk naar voren en zorgvuldigheid in balbezit. De kansen gingen er vooralsnog niet in. Tot de twaalfde minuut. Martijn van Schie legde aan voor zijn specialiteit, de strafbal, en mikte raak.

FRAAIE CROSSBAL Daarna brak wel een gelijkwaardige en bovenal spannende wedstrijdfase aan. Hierin onderscheidde keeper Bob Alberts zich met enkele knappe reddingen. Hij hield zijn team op de been. Ook BMHV kreeg kansen, en sprong daar beter mee om dan de tegenstander. Een fraaie crossbal met de backhand van Jochem Kluts werd bij de tweede paal ingetipt door Alexander van der Wiele. Zo kon Baarn met een fijn gevoel de rust in.

STRAFCORNERS Het derde kwart van de wedstrijd werd met enige zorg tegemoet gezien door begeleiders en supporters. Dit seizoen was dat namelijk veruit de zwakste fase van heren 1. Hoe anders was het gisteren. Baarn walste over Barneveld heen en dwong drie strafcorners achter elkaar af. De derde vloog erin. Sem van der Meer was de maker van het doelpunt.

Gecontroleerd uitspelen, nog een doelpunt maken en proberen de nul te houden, gaf trainer-coach Tommes Dollekamp zijn team mee voor het vierde kwart. Alleen het laatste lukte net niet. Chiel Jansen maakte uit een strafcorner de 4-0. Met een verzilverde strafcorner aan de andere zijde van het veld redde Barneveld drie minuten voor het eindsignaal de eer.