Breakstars U16 heren vlammen in Amersfoort.

6 oktober 2019 om 23:05 Overig Deel je nieuws

Met een klein verschil en een bloedstollend einde sloot de Breakstars U16 de wedstrijd in Amersfoort tegen de Crackerjacks.

Een wedstijd die begon in een erg warme zaal in en met een kleine winst. De heren van de U16 weten meestal de bal snel toe te eigenen en enkele punten te scoren. Het tempo en de scherpte zijn dan goed. Zoals in de meeste wedstrijden kantelt dit echter na het eerste kwart naar verlies en zakken het tempo en de concentratie wat in. Het lukt de ene keer beter dan de andere om de focus weer te vinden ervoor te gaan. De gedrevenheid slaat dan soms om onrust, Ze zijn dan té gretig waardoor slordigheid optreedt ten nadele van het resultaat.

In de rust, halverwege, was het puntenverschil 8 punten in het nadeel van de Breakstars. Gelukkig werd aan het begin van de tweede helft een paar keer gescoord door snelle acties waardoor de Breakstars weer terug kwamen en zelfs even voor kwamen. Dit gaf de spelers moed. Aan het einde van de tweede helft (4e kwart) zat de energie er bij de Breakstars er goed in. Passes waren zuiver, al werden er flinke risico’s genomen. Helaas kwam de thuisploeg door een paar uitzonderlijk mooie driepunters goed terug. In de laatste twee minuten was het verschil nog een punt in het nadeel van de Breakstars die nu op volle toeren speelden.

Met nog anderhalve minuut op de klok scoorde de Breakstars, hierdoor zetten zij zichzelf op voorsprong. De thuisploeg die verlies niet wilde aanvaarde knokten voor wat ze waard waren. Gelukkig waren de jonge heren van de Breakstars ze de baas. Het hoge tempo maakte het spel tot het einde toe spannend. Met een welverdiende overwinning konden de Breakstars de wedstrijd afsluiten!

Zaterdag 12 oktober om 15:00uur spelen de heren thuis in de Trits. De thuiswedstrijden hebben ze dit seizoen nog niet kunnen winnen en de ploeg waartegen ze moeten staat hoog in het klassement. Dit betekent dat er ernstig rekening gehouden moet worden met verlies. Hoe mooi zou het zijn als de tribune zaterdag helemaal vol zit om de heren U16 aan te moedigen en bij te staan als ze inderdaad verliezen. Wie weet wordt het daardoor wel weer net zo spannend en weten ze, door het enthousiaste publiek, er toch winst uit te halen!