De scouts van Merhula en de Bermbrigade met het door hun verzamelde zwerfafval
De scouts van Merhula en de Bermbrigade met het door hun verzamelde zwerfafval Maurice van der Valk

Scouts Merhula dragen flink steentje bij aan de Bermbrigade

6 oktober 2019 om 14:10 Natuur en milieu Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het weer Bermbrigade-tijd. Dit keer werd de groep vergezeld door veertien jonge welpen van Merhula. Tussen het station en het Merhula-terrein, gelegen vlakbij de voormalige Marechaussee-kazerne op Soestdijk, werd onder een fijne najaarszon elk stukje zwerfafval opgeruimd.

De opruimactie werd afgesloten bij het Merhula-gebouw. Daar werd gekeken wat er allemaal op straat was gevonden door de scouts. Wat hen vooral opviel was de hoeveelheid blikjes en sigarettenpeuken.

Het opruimen was wederom nuttig. De schatting van de welpen lag tussen de vijftig en tweehonderd kilo zwerfafval. Dat bleek er tussenin te liggen, namelijk zeventig kilo. Met name rond de parkeerplaatsen bij het station was genoeg werk te verrichten. Een derde van al het verzamelde afval werd daar opgeruimd.

De Baarnse Bermbrigade gaat elke eerste zaterdag van de maand op pad. Er wordt elke keer één uur ergens in de gemeente Baarn zwerfafval opgeruimd. Een kleine moeite met grote impact. Om kwart voor tien wordt er verzameld op de Brink vanwaar er naar de opruimlocatie wordt gefietst. Iedereen is welkom mee te helpen. Aanmelden mag via Facebook of Twitter, maar is niet per se nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie