Hockeysters BMHV hebben geen moeite met IJburg

1 oktober 2019 om 08:35 Hockey

AMSTERDAM/BAARN Promovendus IJburg was gisteren duidelijk niet opgewassen tegen de hockeysters van BMHV. In een onrustige wedstrijd wonnen de Baarnse dames met 4-0.

In het eerste kwart van de wedstrijd in de derde klasse vloog de bal op en neer en werd vergeten een aanval op te bouwen. Dan nog was Baarn veel sterker. De voorsprong kwam er na een klein kwartier. Sarah Riko verzilverde een strafcorner in tweede instantie. Maud Castelijns zorgde vlak voor rust uit een strafcorner voor de 0-2. Het uitvallen van Milou de Jong nadat ze een bal onder haar oog kreeg, bracht het team even van slag. Maar het vizier stond in het vierde kwart weer op scherp. Juliette Hut ging er op de rechterflank vandoor en bediende Cynthia Geurten op maat, die de 0-3 binnentikte. Twee minuten later zette Nikita de Vette aan voor een solo over de as van het veld. Natuurlijk stond vervolgens topschutter Sarah Riko paraat om met haar backhand de actie van haar collega te bekronen.