Marijke Helwegen.
Marijke Helwegen.

Marijke Helwegen in spot ministerie

27 september 2019 om 10:42 Mensen

BAARN Marijke Helwegen is onderdeel van een mediacampagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om mensen te waarschuwen voor cosmetische ingrepen. Insteek is dat je je eerst goed moet laten voorlichten door een arts en er heel goed over moet nadenken voordat je een ingreep laat doen.

,,Ik heb twee keer borstimplantaten gehad. De eerste keer kapselden ze in in mijn borstholte. Nadat ze met veel moeite waren verwijderd, werd een nieuwe set ingebracht. Die begon te lekken, als ik van tevoren wist welke risico's eraan verbonden waren, had ik het wellicht niet gedaan", aldus de vrouw die tot 2009 de public relations voor een plastisch chirurg deed.

,,Ik heb een aantal ingrepen ondergaan, maar heb alleen spijt van mijn borstimplantaten. Die heb ik nu ook niet meer." Bij de campagne hoort een filmpje waarin mensen vertellen wat ze aan hun lichaam willen veranderen en waarin Marijke en minister Bruno Bruins mensen met klem adviseren zich goed te laten voorlichten voordat ze een ingreep ondergaan.

Meer informatie op www.nvpc.nl of www.rijksoverheid.nl zoeken op cosmetische ingrepen.

Marijke Helwegen.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie