Yashwanti Puar kruist de sticks met een speelster van Hisalis.
Yashwanti Puar kruist de sticks met een speelster van Hisalis. Roeland de Bruyn

Hisalis stapje verder dan dames BMHV

24 september 2019 om 14:46 Hockey

BAARN De hockeysters uit de Bollenstreek bezorgden dames 1 van BMHV gisteren een 2-0 nederlaag. Die uitslag was terecht gezien het spelbeeld. Hisalis was wat sneller en sluwer.

Vorige week won Baarn nog verdiend van FIT in Amsterdam. De tegenstander van gisteren was duidelijk van een ander niveau. De ploeg uit Lisse en omgeving heeft zich versterkt ten opzichte van vorig seizoen en kan wel eens hoge ogen gaan gooien in de derde klasse.

In de eerste helft was het gisteren vooral aftasten. Maar de gasten kwamen toch tot het creëren van een aantal scoringskansen, waar dat bij de thuisploeg niet lukte. In de twintigste minuut was het raak na een mooie aanval die goed werd uitgespeeld. De openingstreffer functioneerde voor Baarn als een wake-up call; de duels werden feller ingegaan en aan de bal kwam er meer rust. Er volgden daardoor strafcorners en kansen op de gelijkmaker. Maar in de buurt van het doel ontbrak de scherpte om echt tot daden te komen.

In de tweede helft ging Baarn door op de ingeslagen weg, met heel redelijk hockey. Een opsteker in die fase was de door keeper Eline van der Veen gestopte strafbal. Dezelfde speelster van Hisalis had ook vorig seizoen in zo'n situatie ook al haar meerdere moeten erkennen in de Baarnse goalie.

COMPACT De gasten beschikken over een fysiek sterke en bovenal snelle en sluwe ploeg. Dat kwam allemaal samen in de dodelijke counter die de 0-2 opleverde. Een flinke domper voor Baarn, dat zo op jacht was naar de gelijkmaker en die ook verdiende. In het laatste kwart van de wedstrijd gooide trainer-coach Jamie Swiers zijn tactiek wat om. In een poging nog iets te forceren werd de aanval gezocht. Dat leidde tot een veldoverwicht maar niet tot grote kansen. Hisalis hield het veld heel compact en de Baarnse aanvalsters konden in die kleine en drukke ruimtes moeilijk uit de voeten. Zo kabbelde de wedstrijd voort naar het eindsignaal.

Volgend weekend dicht trainer Swiers zijn ploeg meer kansen toe, in Amsterdam tegen het uit de vierde klasse gepromoveerde IJburg.