Hans Visser en Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw.
Hans Visser en Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw. Herman Straalman & Hans Visser

Rembrandt & De Gouden Eeuw

21 september 2019 om 10:01 Podiumkunsten

BAARN Nederland viert in 2019 de onsterfelijkheid van Rembrandt. Het Rijksmuseum toont voor het eerst al zijn werken. Andere musea organiseren speciale tentoonstellingen rond de beroemde Hollandse Meester en het hele jaar zijn er televisieprogramma's over Rembrandt. Hans Visser & Irena Filippova laten zich muzikaal inspireren door de schilderijen en nemen ze mee naar de theaters. Op dinsdag 1 oktober zijn zij met hun voorstelling Rembrandt & De Gouden Eeuw te zien in Theater de Speeldoos, op de Rembrandtlaan.

Er is maar één Johan en er is maar één Rembrandt. Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is. Rembrandt van Rijn kreeg het voor elkaar en is dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Hij liet 500 schilderijen na, leidde meer dan veertig leerlingen op van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde. Het wordt een fascinerende multimediale theatershow. In hun songs leggen ze fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de Oude Meesters.

In oktober staat Nederland in het teken van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Honderden musea, erfgoedinstellingen, archieven, gemeenten en andere partijen organiseren talloze publieksactiviteiten rond het dit jaar gekozen thema Zij/Hij. In Theater de Speeldoos Baarn kan men, als start van de Maand van de Geschiedenis, de voorstelling Rembrandt & De Gouden Eeuw bijwonen. Woensdag 30 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis afgesloten met de voorstelling Avond van de Baarnsche Geschiedenis. Met lokale podiumkunstenaars en een gids wordt dan voor één avond het Museum van de Baarnsche Geschiedenis geopend.

Rembrandt & De Gouden Eeuw is op dinsdag 1 oktober om 20.15 u te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten via speeldoosbaarn.nl voor € 16,50 per kaart.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie