Landgoed Pijnenburg nu gecertificeerd natuurbeheerder

9 september 2019 om 11:15 Nieuws Deel je nieuws

Landgoed Pijnenburg heeft het certificaat particulier natuurbeheer ontvangen, dat staat voor bewijs van geborgde kennis en kunde op het gebied van particulier natuurbeheer.

 

De certificering is een verklaring van de provincie waarmee een natuurbeheerder bepaalde kwaliteitseisen voor beheer, organisatie en administratie garandeert. Hierbij staat vertrouwen in de beheerder centraal. Vertrouwen in zijn motivatie en professionaliteit om goed beheer uit te voeren.

De provincies hebben een “programma van eisen” opgesteld. Hierin is beschreven aan welke eisen een beheerder moet voldoen om gecertificeerd te kunnen worden. Voor certificering moet de natuurbeheerder onder andere een kwaliteitshandboek opstellen waarin de natuurbeheerder het kwaliteitssysteem, de kwaliteit van het beheer en de werkwijze van de organisatie beschrijft. Het kwaliteitshandboek geeft onder andere aan hoe de natuurbeheerder omgaat met het bereiken van natuurdoelen, beheer, beheermonitoring, kennis, evaluaties en controles.

Landgoed Pijnenburg ligt grotendeels binnen Natuurnetwerk Nederland, dat is een samenhangend netwerk van natuurgebieden en verbindingszones. Het doel daarvan is de bescherming van flora en fauna.

Het landgoed wordt al bijna 160 jaar beheerd door de familie Insinger waardoor de duurzame instandhouding van het terrein gewaarborgd is gebleven.

Het aantal bezoekers van het landgoed is verveelvoudigd en dit heeft met zich mee gebracht dat om de kwaliteit van het gebied op het landgoed te kunnen blijven waarborgen het beheer van het landgoed intensiever is geworden.

De familie Insinger doet dit met hart en ziel en het beleid is gericht op de duurzame instandhouding van het landgoed. Natuurliefhebbers zijn van harte welkom.

Zie de website van landgoed Pijnenburg voor een lijst met flora en fauna die op het landgoed voorkomen en die de oplettende wandelaar, afhankelijk van het jaargetijde, zou kunnen tegenkomen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie