Pauluskerk
Pauluskerk Willy van Dijk-Doornenbal

Symphonisch Blazers Collectief in Paulusconcert

6 september 2019 om 09:43 Muziek Deel je nieuws

In het laatste Lunchconcert van deze zomer in de Baarnse Pauluskerk op 10 september zal het Symfonisch Blazers Collectief Nederland o.l.v. Henk de Graaf te horen zijn. 

De twaalf musici van dit orkest spelen twee werken die door Gounod en Dvorák speciaal voor blaasorkest geschreven zijn.

Het eerste stuk op het programma is de vierdelige "Petite Symphonie" die in 1885 door de Parijse componist Charles Gounod gecomponeerd werd. Gounod schreef het speciaal voor de fluitist/impresario Paul Taffanel en diens blaasorkest "Societé de Musique de Chambre pourInstruments a Vent". 

Het andere stuk is eveneens vierdelig en slechts een paar jaar ouder. De "Serenade voor blazers, cello en contrabas in d-moll" (Op. 44) van de Tsjechische componist Antonín Dvorákbeleefde zijn première in 1878 in Praag. 

Het Symfonisch Blazers Collectief Nederland, is een nationaal orkest, dat is samengesteld uit professionele musici en zeer goede amateurs uit heel Nederland. In dit lunchconcert bestaat het uit 12 musici: 10 blazers met daarbij nog een cello en een contrabas. 

Het concert begint dinsdag 10 september om 12:30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is gratis met na afloop een collecte, bestemd voor de musici.

Dit lunchconcert is het laatste uit de reeks van deze zomer. In het najaar is er weer maandelijks op een zaterdagmiddag een Paulusconcert, waarvan het eerste gepland staat op 21 september. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie