Bent u nieuwsgierig op welke manier innovatieve technologie u thuis meer zekerheid kan bieden? Doe dan mee met het onderzoeksproject bij Ly

3 september 2019 om 15:23 Maatschappelijk Deel je nieuws

In het najaar start bij Lyvore het onderzoeksproject EVA; speciaal gericht op zelfstandig wonende senioren. Er wordt een zorgvuldig samengesteld pakket  innovatieve technologie en diensten aangeboden om te testen.

Doel van het project is te onderzoeken of bepaalde ‘slimme technologie’ bijdraagt aan langer zelfstandig thuis te wonen en eigen regie voor senioren behouden blijft. Als bijkomend voordeel ondersteunt het ook de mantelzorger; dit pakket helpt bij het ontzorgen van familie, buren of vrienden. Deelnemers aan dit onderzoek kunnen de technologie een jaar lang kosteloos uitproberen en een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren.

 

Door mee te doen wordt u onderdeel van i-evAALution, een Europees onderzoeksproject. De technologie wordt in meerdere landen tegelijk getest. Hoe gaat het in z’n werk?

U test een eenvoudig te bedienen tablet met spraakherkenning en een horloge met een alarmknop voor binnen en buiten. Dit  pakket biedt zowel veiligheid als comfort. U kunt er van alles mee doen; enkele voorbeelden:

binnenshuis gemakkelijk uw lichten bedienen door middel van spraak.

indien nodig kunt u hulp snel oproepen

zowel binnen- als buitenshuis alarmeren met lokalisatiebepaling en spraakverbinding met familie of een alarmcentrale

middels een online platform zoekt u de juiste informele diensten (wellicht bent u op zoek naar een vrijwilliger of huishoudelijke hulp)

met dit online platform, kunt u ook zelf iets aanbieden of ruilen

u kunt er bovendien spelletjes op spelen

 

Voor wie? Deelname is interessant en geschikt voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen en benieuwd zijn wat technologie voor hen kan betekenen. Belangrijke vereisten zijn:

u woont momenteel zelfstandig (niet in een zorginstelling),

goede of normale cognitieve vaardigheden heeft

u bent bereid op vier momenten een vragenlijst in te vullen. Hierbij is het gewenst dat de betreffende mantelzorger of contactpersoon ook bereid is deze vragenlijsten in te vullen. De mantelzorger is familie of een bekende van u, 18+ en u heeft minimaal wekelijks contact met elkaar

 

De inschrijving is van start gegaan; er is plek voor 200 deelnemers.

Alle deelnemers worden verdeeld over twee groepen; via een loting wordt u ingedeeld in de controlegroep of de testgroep. Bij senioren die worden geselecteerd voor de testgroep, wordt de apparatuur thuis geïnstalleerd. Door mee te doen, levert u een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek. Het onderzoek maakt inzichtelijk in welke mate de ondersteunende technologie bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor senioren.

 

Bent u geïnteresseerd?? Schrijft u zich dan snel in en ontvang meer informatie.

Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact op met Mirjam van Blanken of Elisa Konijn, contactpersonen voor het project bij Lyvore. U kunt mailen naar m.vanblanken@lyvore.nl. Indien u liever telefonisch contact heeft kunt u bellen naar: T: 06 51134194. Meer informatie vindt u op de website:  www.i-evAALution.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie